Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin ACI HABER! Ayten Gökçer hayatını kaybetti! Ayten Gökçer kimdir, kaç yaşındaydı ve neden öldü? - Son dakika magazin haberleri
        1

        Ayten Gökçer'den sevenlerini üzen haber geldi. Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, 84 yaşında hayatını kaybetti.

        2

        Uzun süredir sağlık problemleri yaşayan usta oyuncu Ayten Gökçer, 2017'de felç geçirmişti.

        3

        Ayten Gökçer'in kızı Aslı Gökçer Oba, annesinin vefatını "Acı kaybımız... Merhum devlet sanatçısı, Prof. Dr. Cüneyt Gökçer'in eşi, Aslı Gökçer Oba'nın annesi, Kerem Oba'nın kayınvalidesi, Efe Rıza Zorlu ve Yonca Oba'nın anneannesi Ayten Gökçer 14.05.2024 günü hakkın rahmetine kavuşmuştur" sözleriyle duyurdu.

        4

        Ayten Gökçer'in cenazesi, 15 Mayıs Çarşamba günü Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedilecek.

        5

        SON FOTOĞRAFI ANNELER GÜNÜ'NDE

        Aslı Gökçer Oba, Anneler Günü'nde annesi Ayten Gökçer ile çektirdiği bu fotoğrafını ise "Koynunda uyandım. Anne kokusu..." notuyla yayımlamıştı. Gökçer'in son fotoğrafını gören Melek Baykal da "Aslı'm, canım, nefesi yeter. Allah'ım sağlıklı ömür versin Ayten ablama. Mutlu olsun inşallah" yorumunu yapmıştı.

        6

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayten Gökçer’in vefatı üzerine başsağlığı dileğinde bulundu: Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta ismi Ayten Gökçer’i rahmetle yâd ediyorum. Kıymetli sanatçımızın sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.

        7

        BAKAN ERSOY’DAN GÖKÇER AİLESİNE TAZİYE TELEFONU

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sanatçı Ayten Gökçer’in ailesiyle görüştü.

        Sinema ve tiyatro dünyamızın duayen isimlerinden Ayten Gökçer’in kızı Aslı Gökçer Oba’ya taziyelerini ileten Bakan Ersoy, gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde cenaze programına ilişkin olarak da aileye destek olabileceklerini söyledi.

        Görüşmeden duydukları memnuniyeti belirten Aslı Gökçer Oba ise Bakan Ersoy’a teşekkür etti.

        Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ayten Gökçer için İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yarın düzenlenecek cenaze namazına katılacak.

        Bakan Ersoy, ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sinema ve tiyatromuzun duayenlerinden Ayten Gökçer’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sanatıyla ardında derin izler bırakan kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerine yer verildi.

        8

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ayten Gökçer'in vefatının ardından, "Yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendiğim tiyatro ve sinemamızın unutulmaz isimlerinden Ayten Gökçer'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum" mesajını yayımladı.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Türk sinema ve tiyatrosunun duayen isimlerinden birisi olan sayın Ayten Gökçer’in vefatından duyduğum üzüntüyü paylaşıyor; merhume sanatçımıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Milletimizin, acılı ailesinin, sevenlerinin ve Türk sanat camiasının başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

        İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Sinema ve tiyatromuzun değerli ismi Ayten Gökçer’in vefat haberini üzüntü ile öğrendik. Kendisine Allan’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

        9

        Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu ise Ayten Gökçer için, "Tiyatronun ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer’in vefat haberini aldık, çok üzgünüm. Ailesine, sevdiklerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum" mesajını yayımladı.

        Oyuncu Sendikası tarafından yapılan açıklamada "Meslektaşımız Ayten Gökçer hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

        10

        AYTEN GÖKÇER HAKKINDA

        26 Ocak 1940'ta istanbul'da dünyaya gelen Ayten Gökçer, 1953'te Ankara Devlet Konservatuvarı'nın bale bölümüne girdi.

        11

        1958'de Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer alan Gökçer, sinemaya 1965'te 'Taçsız Kral' adlı filmle başladı. Ancak daha sonra sinemadan daha çok tiyatroya önem verdi. 'Yedi Kocalı Hürmüz' adlı müzikalde 'Hürmüz' rolü ile başrolde oynadı. 1988'de devlet sanatçısı olan Ayten Gökçer, pek çok ödül kazandı. 1999'da 'Yılan Hikayesi' adlı dizi ile televizyon dizilerinde oynamaya başladı. Ayten Gökçer, sanatçı Cüneyt Gökçer ile evliydi. Ayten Gökçer'in Aslı Gökçer Oba adında kızı var.

        12

        Ödüller:
        Sanat Sevenler Derneği
        Ödüller Sanat Sevenler Derneği
        1967 En İyi Kadın Oyuncu
        1971 En İyi Kadın Oyuncu

        Gazeteciler Derneği
        En İyi Sanatçı
        En İyi Kadın Sanatçı
        Tercüman gazetesi okuyucu oyları ile
        Yılın Sanatçısı

        Ses Mecmuası
        En İyi Kadın Sanatçı

        Türk Basın Birliği

        En Başarılı Kadın Sanatçı
        En Başarılı Kadın Sanatçı

        Kültür Bakanlığı

        Büyük Ödülü

        Türk İş Kadınları Derneği

        En İyi Sanatçı
        CHP Gençlik Kolları
        En İyi Sanatçı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ