Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara İzmir hızlı tren ne zaman açılıyor, güzergahları nelerdir, İzmir ile Ankara arası kaç saate düşecek?
        1

        Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Hızlı tren hattında Polatlı-Afyonkarahisar arasında toprak işleri, viyadük, köprü ve tünel çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şu an itibarıyla 660 metrelik Bayat-1 tünelinin yarısını tamamlamış durumdayız. İnşallah mayıs ayı içinde de kazısını bitirmiş olacağız." dedi. Peki, Ankara İzmir tren hattı ne zaman açılacak? İşte, detaylar...

        2

        ANKARA-İZMİR HIZLI TREN HATTI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

        Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin bir bölümü 2026, tamamı ise 2027 yılında biteceği öngörülüyor.

        3

        ANKARA-İZMİR HIZLI TREN HATTI GÜZERGÂHI

        508 kilometre uzunluğundaki tren hattının kapsamında; Emirdağ, Afyonkarahisar, Uşak, Alaşehir, Salihli, Manisa, Muradiye, Ayvacık, Emiralem ve Menemen olacak şekilde 10 istasyon yer alacak.

        4

        ANKARA İZMİR ARASI 3,5 SAATE DÜŞECEK!

        Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanması ile mevcut demiryolu bağlantısıyla 824 kilometre olan mesafe 624 kilometreye inecek. Ankara-İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi ise 3 saat 30 dakikaya inecek.

        Ankara-Uşak arası seyahat süresi 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya, Ankara-Manisa arası 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek.

        Fotoğraflar temsilidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ