Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cinsel içerikli filmden idama mahkum oldu

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Yapılan uluslararası kampanyaya rağmen, İran yüksek mahkemesi cinsel içerikli internet sitesi kurmak suçuyla Said Melekpur'a verilen idam cezasını onadı.

        Yıllardır Kanada'da yaşayan İran uyruklu bilgisayar pogramcısı Melekpur, ülkesine döndüğünde hayatı cehenneme döndü. 2008'de geldiği İran'da cinsel içerikli internet sitesi tasarlayıp yönetmekle suçlandı ve tutuklandı.

        İŞKENCE ALTINDA İTİRAF

        İdamla yargılandığı davası sürerken, bir yıl boyunca Tahran yakınlarındaki Evin hapishanesinde tutuldu ve bu sürede avukatlarıyla görüştürülmedi. Bir yılın sonunda, bir televizyon programında Melekpur'un, hakkındaki tüm suçlamaları itiraf ettiği bir görüntüsü yayınlandı. Bunun ardından, ifadesinin baskı ve işkence altında alındığına dair bir mektup gönderse de mahkeme Melekpur'a idam cezası verdi.

        İlk tutuklanmasının ardından yargılanması boyunca Melekpur lehinde uluslararası bir kampanya başlatıldı. Yüksek mahkeme, kampanyanın da etkisiyle Haziran ayında ele aldığı davanın temyiz kararını erteledi ancak bu ayın 18'inde idam kararının onandığı duyuruldu. Bugün de İran'ın resmi haber ajansı Fars kararı dünyaya bildirdi.

        AİLESİ, "FOTOĞRAF PROGRAMI İZİNSİZ KULLANILDI" DİYOR

        Ailesi, oğullarının geliştirdiği fotoğraf yükleme programının Melekpur'un haberi olmadan bazı cinsel içerikli film siteleri tarafından kullanıldığını ileri sürüyor.

        İdam kararının ne zaman uygulanacağı henüz açıklanmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ