Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Irak Amerika buluşması

        Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak'ta yaşanan siyasi ve askeri sorunların anayasal çerçevede çözülmesi gerektiğini söyledi. Barzani, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Irak Büyükelçisi Steven Beecroft ile bir araya geldi.

        Erbil'de gerçekleşen görüşmede Irak'taki son siyasi gelişmeler ele alındı. ABD Irak Büyükelçisi Beecroft'nin Barzani'ye, Irak'ta uzun zamandan beri yaşanan anlaşmazlıklara çözüm sağlanması için her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdiği belirtildi.

        Barzani'nin ise Büyükelçiye Irak'taki siyasi partilerin bir araya gelmesinin önemini dile getirdiği aktarıldı. Barzani'nin siyasi partilerin görüşmesi neticesindeki ülkenin sorunlarına ortak çözümlerin bulunabileceğine olan inanıcını dile getirdiği aktarıldı.

        Barzani, "Kürt halkı her zaman barıştan yana rol almıştır. Bu sıkıntıların çözülmesi için çabalarımıza devam edeceğiz. Ülkedeki siyasi tarafları toplayıp Irak'ın tüm sıkıntılarının çözümüne çabalayacağız. Bu sıkıntıların anayasal yollarla çözüme kavuşması gerekiyor. Irak'ta sorunlar daha da büyümeden çözülmeli" dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ