IŞİD'den bile daha tehlikeli!
Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA, Horasan adlı örgütün, IŞİD'ten daha tehlikeli hale gelmesinden endişe ediyor - DERLEME: HABERTURK.COM
IŞİD, hilafet ilan edip halifeliği sürdürmek isterken, Horasan örgütünün amacı ikinci bir 11 Eylül yaşatmak.
Örgüt bünyesinde özellikle Yemen ve Afganistan'dan gelen bomba yapım uzmanlarının bulunması, güvenlik ajansı NSA'in alarma geçmesine sebep oldu. Örgütün başında bulunan Muhsin al-Fadhli'nin özellikle tespiti zor patlayıcılar kullandığı ifade edildi.
Analistler, ABD eski başkanı Bush'un 2005 konuşmalarında adı geçen Fadhli'nin ve örgütü Horasan'ın, IŞİD karşıtı mücadele karşısında zayıflayacak olan IŞİD'in tahtına oturacağı öngörüsünde bulunuyor.
Amerikan gizli servisinin Horasan örgütü açıklamasının ardından CIA ve Beyaz Saray'dan herhangi bir yorum yapılmadı.