Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şahenk kovboylara Türk mezeleri yedirecek - İş-Yaşam Haberleri

        Bir İspanyol göçmeni olan ve yeme içme dünyası denince akla ilk gelen isimler arasında yer alan José Andrés, Amerikalılar tarafından da yakından tanınan bir isim. 2012 yılında Time Dergisi tarafından en etkileyici 100 kişiden biri olarak gösterilen Andrés, sahip olduğu restoranların yanı sıra yazdığı kitaplar, TV şovları, eğitimler ve yiyecek dünyasına getirdiği inovasyonlarla gündemdeki yerini koruyor.

        ThinkFoodGroup'un kurucusu olan dünyaca ünlü şefin, ABD genelinde farklı zincirler ve konseptler altında 24 adet restoranı bulunurken ülke dışındaki tek yatırımı ise bir restoranla faaliyet gösterdiği Meksika'da yer alıyor.

        Ünlü şefJosé Andrés

        AMERİKALILAR KOLAY SÖYLESİN DİYE ZAYTİNYA

        REKLAM

        Andrés'in restoran markaları arasında bulunan Zaytinya ise bize çok yakın bir isim. 15 sene önce kurulan ve halen

        Washington'un en popüler restoranlarından biri olan Zaytinya, bildiğimiz 'zeytinyağı'nın Amerikalılar daha kolay telaffuz edebilsin diye değiştirilmiş hali.

        Restoranda ağırlıklı olarak Türk, Yunan ve Lübnan yemekleri, küçük meze tabakları şeklinde servis ediliyor. Yani restoran bir anlamda bir meze restoranı. Menüde babagannuş, peynirli pide, imam bayıldı, mercimek köftesi, Adana kebap, piyaz, çerkez tavuğu ve pilav gibi Türklerin alışık olduğu birçok meze ve yemek çeşidi bulunuyor.

        KOVBOYLARA MEZE VE ADANA KEBAP

        Andrés, uzun yıllardır ikincisini açmadığı bu restoranı şimdi Türk ortaklarıyla birlikte büyütmeyi planlıyor.

        ABD basınına yansıyan haberlere göre, Türkiye'de yeme içme sektörünün en büyük ismi olan Doğuş Grubu ile ortaklığa

        hazırlanan ThinkFoodGroup, ikinci şubeyi kovboylar diyarı Teksas'ta açacak. Konsepti ilkiyle aynı olacak restoran, genelde büyük porsiyonlardan hoşlanan kovboylara yine küçük meze tabakları şeklinde servis yapacak. 250 kişilik restoranda otantik Akdeniz dekoru kullanılacak.

        REKLAM

        YEME İÇME SEKTÖRÜNDE BÜYÜYOR

        Garanti Bankası’ndaki yüzde 9.95’lik payını İspanyol ortağı BBVA’ya 3.3 milyar liraya satan Doğuş Grubu son zamanlarda yeme içme yatırımlarına hız verdi.

        Sektördeki markalarını d.ream çatısı altında toplayan Doğuş'un 58 yeme içme markası bulunuyor. Grup yurtiçi ve yurtdışında toplam 170 noktada 6 binden fazla çalışanla hizmet veriyor.

        Doğuş Grubu bu alandaki son yatırımını ABD'nin kumarhaneleriyle ünlü Las Vegas kentine Zuma'yı açarak yapmıştı.

        2012’de dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren Zuma’nın sahibi Azumi Group’un yüzde 50’sini satın alan grup, bu marka ile Türkiye dışında İtalya, Tayland, İngiltere, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde 11 restoranla faaliyet gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ