Konya'da aynayla su kuyusuna bakan şahıs ceset buldu
Konya'nın Yunak ilçesinde 12 Temmuz tarihinde itibaren kendisinden haber alınamayan Afgan uyruklu çoban Muhammed Necip, su kuyusunda elleri arkadan bağlı ve sırtından tek kurşunla vurulmuş olarak bulundu

Zafer SAMANCI/KONYA
Konya'nın Yunak ilçesine bağlı Yavaşlı mahallesindeki tarlasında çalışan çiftçi F.S yerde kan izleri fark etti. Kan izlerinin tarlasındaki su kuyusunda kesildiğini gören F.S. yanında bulunan ayna ile güneş ışığını yansıtarak kuyunun dibine baktı. Ceset olduğunu gören F.S. hemen ilçe jandarma ekiplerini aradı. AFAD ekiplerinin yardımıyla ceset kuyudan çıkarıldı.
Yapılan incelemede elleri arkadan bağlı ve sırtına terk kurşunla vurularak kuyuya atılan cesedin 12 Temmuz tarihinde bu yana kendisinden haber alınamayan Afganistan uyruklu çoban Muhammed Necip'e ait olduğu belirlendi. Savcının yaptığı incelemenin ardından çobanın cesedi, otopsi için Hacı İzzet Baysal Yunak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
AYNAYLA SU KUYUSUNA BAKINCA CESET GÖRDÜ
Cesedi bulan çiftçi F.S.'nin "Yerde kan izleri gördüm. Kan izlerinin kuyu da kesildiğini görünce bir hayvanın yaralanıp kuyuya geldiğini ve muhtemelen buraya düştüğünü düşündüm. Meraklanıp cebimdeki aynayla su kuyusuna baktım. Ceset görünce jandarmayı aradım" dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.