Yargıda rüşvet operasyonu
40'a yakın gözaltı var

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ne tahsis edilen araziyle ilgili yargıda rüşvet iddialarına yönelik operasyon yapıldı. İstanbul ve Ankara'da, aralarında 2 eski Yargıtay Daire Başkanı, 13 avukatın da bulunduğu 40'a yakın isim gözaltına alındı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.
Operasyonun ardından, İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişi, Ankara'ya gönderildi.
HABERTÜRK TV Ankara Haber Müdürü Selahattin Bostan bildiriyor:
Başlatılan operasyonun Atatürk Havalimanı'nın karşısında bulunan arazinin Dünya Ticaret Merkezine tahsis edilmesiyle ilgili olarak yargıda süren davada rüşvet iddialarıyla ilgili olduğu ileri sürülüyor.
İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ AMERİKA'DA
Hakkında yakalama kararı çıkartılan İstanbul Ticaret Odası(İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'ın Amerika'da olduğu öğrenildi. İTO'dan edinilen bilgilere göre, Yalçıntaş'ın Amerika-Türk İş Konseyi toplantısı(ATC) nedeniyle Amerikada olduğu bildirildi.
SÜREN DAVADA RÜŞVET İDDİALARI
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek, İstanbul'da görülen, Dünya Ticaret Merkezi (DTM) ve bir fuarcılık şirketi arasındaki dava ile ilgili rüşvet alındığını tespit etti.
DÖRT İLDE OPERASYON
Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi. Operasyon çerçevesinde avukatlar, halen görevde bulunan bir yazı işleri müdürü ve mübaşirin de aralarında bulunduğu Ankara'da 10 kişi, İstanbul'da ise 30 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İstanbul ve diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya götürüleceği öğrenildi..
Yetkililer, operasyonun 2 ilde daha yürütüldüğünü ve gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti.
MURAT YALÇINTAŞ KİMDİR?
1965 yılında İstanbul`da doğan Murat Yalçıntaş, Saint Joseph Fransız Erkek Lisesi`ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Makine Fakültesi`nden mezun olduktan sonra Boston Üniversitesi`nde Uluslararası İşletme dalında yüksek lisans yapan Yalçıntaş, daha sonra 2 yıl Brüksel`de AB`de uzman araştırmacı olarak çalıştı. Yalçıntaş, 3 yıl uluslararası bir kalkınma bankasında proje uzmanı olarak görev yaptıktan sonra Türkiye`ye döndü ve özel sektörde girişimci olarak faaliyetlerini sürdürdü. Döküm ısıtma-havalandırma ve telekomünikasyon sektörlerinde şirketleri bulunan Yalçıntaş, 70 no`lu Madeni Eşya Komitesi`nden 1995 ve 1999 seçimlerinde de oda meclis üyeliğine seçilmişti. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca, orta düzeyde Almanca ve Arapça bilen Yalçıntaş, evli ve 3 çocuk babası.
BABASI AKP'NİN KURUCULARINDAN
Bir dönem AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı da yapmış olan Yalçıntaş’ın babası Nevzat Yalçıntaş ise AKP’nin kurucuları arasında yer alıyor.