Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Seçim 62 yıllık belge açıkladı!

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat mitinginde CHP'nin geçmişte 'camileri ahır yaptığını" iddia etti.

        Başbakan'ın Yozgat mitinginden satırbaşları şu şekilde;

        "CHP 2. MİLLİ ŞEFİNDEN DERS ALIYOR"

        "Bakınız sayın Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de bu millette dersini aldı ama ezberleyemedi, sen akıl hocandan CHP'nin 2. milli şefinden dersini almaya devam et. Dersini güzelce ezberle önce bir çırak ol, çırak. Şimdi CHP'nin akıl hocası 87 yaşında ki o zat, çıkıyor gazetelerde röportajlarada başladı yeniden siyasete soyunacak belli. Bizim hakkımızda çıkıp evham yapıyor ben milli şefleri değilim diyor. CHP listelerinde sizin yol arkadaşlarınız yokmu, listelere kefil olmuyormusunuz. Dün bir gazeteci şunu yazdı; CHP'de listeler belirlenmeden önce Demirel, Kılıçdaroğlu'nu aradı CHP'ye Haberal baskısı yaptı, bu telefon görüşmelerinin birine tanık oldum' diyor. Bunu görünce yazmamam istendi diyor bugün o isteğin bittiğini düşünüyorum ve bunu yapmam gerektiğini düşünüyorum diyor. Bay Kemal ben yalan söylemem diyor dolaşıyor da meğer nerelerden talimat alıyor, ne dolaplar çeviriyor.

        UÇAKLA DAVETİYE GÖNDERİLDİ İDDİASI

        Kılıçdaroğlu siz dürüstsünüz öylemi? Siz Gandisiniz ya, Antalya'ya verdiğiniz sözler ne oldu? O gün Antalya'yı nasıl aldattılarsa bugün tüm Türkiye'yi aldatmak istiyorlar. Ben sayın Kılıçdaroğlu'na yürüyen yalan dedim, gördüm ki hafif kalır. Şimdi nedir bunlar 'Koşan yalan' işte Antalya'da ki afişler, belgeli yalancı bunlar. Güya ben büyük kızımın evlilik davetiyesini özel uçakla Ürdün Kralı'na göndermişim, böyle yalan mı olur? Hangi çağda yaşıyorsun, davetiye uçakla gönderilir mi hiç, işte söyleyince bazı yayın organları böyle söylenmemeli diyor ama çık bunu açıkla Kılıçdaroğlu ama açıklayamazsın çünkü namertsin. Şimdi dosyalarını açıklayacağım diyor, bak seninle aynı şekilde meraklı biri daha var Bahçeli, onuda yanına al beraber çalışın. Beni Yüce Divan'a gönderecekmiş, nereye istersen oraya yolla ama sen bu ülkede iktidarı beklersen daha çok beklersin Bahçeli, daha çok beklersin. Yozgat'lı kardeşlerim gelin bu MHP'ye gereken dersi verin 12 Haziran'da.

        "CHP CAMİ KAPATTI CAMİLERİ AHIR OLARAK KULLANDI"

        Bu süreçi bu hızla sürdürürken, CHP ile ilgili bir belge daha yayınlayacağım ondan sonra diğer boyutlara geçeceğiz. 4 Mart 1949 tarihli bir Bakanlar Kurulu kararı CHP'nin; Bolu'da ki karakadı camisinin bakım ve onarım giderleri devlet bütçesinden ödenmek ve kitaplık olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi kararlaştırılmıştır. Altında imzalar var, belgeler konuşuyor. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, CHP Başbakanı ve Bakanların imzaları, CHP'nin cami kapattığının, camileri ahır olarak kullandığının ispatıdır bu. Atatürk sağlığı zamanında cami restorasyonları ile ilgili İnönü'ye restore edilmesi ile ilgili talimat veriyor süratle yapılsın diye ama ömrü yetmiyor, kime kalıyor onları restore edilmesi, bize kalıyor bize. "

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ