Avukatı öldüren bonzai mi?
Otel odasında ölü bulunan Serkan Sönmez'le ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Polis yaptığı incelemede odada uyuşturucu madde buldu.
Serhat ALAATTİNOĞLU / AHT
Otel odasında ölü bulunan ve kadın iç çamaşırı giydiği anlaşılan avukat Serkan Sönmez ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Polis yaptığı incelemelerde, masanın üzerinde uyuşturucu madde buldu. Kriminal incelemeden geçirilen uyuşturucu maddenin, “bonzai” adı verilen ve esrar gibi sarılarak içilen madde olduğu belirlendi.
Polis tarafından kurulan özel ekip ayrıca otel odasının ilk kiralandığı gün Sönmez’le gelen kişinin, gece boyunca odada kaldığı, ardından ayrıldığı öğrenildi. Bir gün sonra da, torbacı olduğu tahmin edilen kişinin odaya girdiği, 20 dakika kaldıktan sonra odadan ayrıldığı belirlendi.
Odaya giren iki kişinin eşkâlinin belirlendiği kaydedildi. Sönmez’in telefon görüşmelerini inceleyen polis, kimlerle görüştüğünü belirlemek için de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yazı yazdı. Vücudunda darp izine rastlanmayan Sönmez’in, uyuşturucudan kaynaklanan kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği üzerinde durulurken, kesin ölüm nedeninin, otopsiden sonra belirleneceği öğrenildi.
BONZAİ ÇILGIN YAPIYOR
Çin’de yetişen Bonzai Çiçeği’nin kimyasal işleme tabi tutulmasıyla elde edilen uyuşturucu, zengin uyuşturucu bağımlılarının gözdesi olarak biliniyor. Esrar gibi içilen, ancak esrardan kat kat daha etkili olan bonzai’nin, ilk kez kullananlarda ‘çılgınlık’ durumu yarattığı söyleniyor.