Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, Afyon saldırısının ardından Güneş Gazetesi Yazarı Talat Atilla'ya yaptığı "Üst düzey komutanlarla görüştüm. Patlama yüzde 99 sabotaj" açıklamasıyla | Son dakika haberleri

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, Afyon saldırısının ardından Güneş Gazetesi Yazarı Talat Atilla'ya yaptığı "Üst düzey komutanlarla görüştüm. Patlama yüzde 99 sabotaj" açıklamasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Afyon patlamasıyla ilgili sözlerine tepki gösteren ve "Dava açacağız" diyen Başbakan Erdoğan'a da "Sözlerimin arkasındayım. Davadan korkmuyoruz" yanıtını verdi.

        İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları:

        Türkiye'nin üzerinde bir kabus var ve bir oyun oynanıyor. Hükümet bu oyunda bir figüran. 5 Eylül'de Afyon'da patlama meydana geldi. O akşam vali ve bakan olayın kaza oldugununu söylediler. Peki Başbakan bir şey söyledi mi? Sonra Genelkurmay Başkanı çıkıp 'her şey ortada' dedi. Başbakan yine konuşmadı. TV'lere çıkan bütün uzmanlar 'bu bir sabotajdır' dedi. Hükümete güvenmiyoruz. Hükümet yalan söylüyor. Hükümet bu ülkeyi savaş durumuna getiren hükümettir.

        Biz uçağımızın düşürülmesini kimden öğrendik? Suriye'den. Uludere'yi kimden öğrendik? Yabanci basın ajanslarından... Halkımın düşünmesini istiyorum, yalandan iktidar olunmaz. İktidar güç işidir, samimiyet işidir.

        "PATLAMA SABOTAJ" İDDİASI

        Ben anamuhalefet lideriyim. Herkesten bilgi alırım, herkesi arar ve sorarım. Bana gelen bilgi bu olayın sabotaj olduğu yönündedir. 'Nasıl medyaya çıkan uzmanlar 'Bu bir sabotajdır' diye söyledilerse, bana da bilgi veren tüm uzmanlar ağırlıklı olarak bu sabotajdır dediler. El bombası yere düşecekmiş de patlayacakmış cephanelik... Askerlik yapan herkes bunu bilir, milleti kandırmasınlar. O açıdan söylüyorum. Bana gelen bilgiler olayın sabotaj olduğu yönündedir, ağırlıklı olarak. Hatta birisi aynen şunu söyledi; 'Yüzde 99 bile demiyorum, yüzde 99,5...

        Acemi askerlerin olmadigi bir yerde patlama nasıl oldu? Mühimmat deposunda kolay kolay patlama olmaz. Başbakan 'Araştırma yapılacak' diyor. Ama sizin araştırma sonuçlarından kaza süsü verilmiş bir rapor çıkarsa biz bunu kabul etmeyiz. Kamuoyunu tatmin edecek raporlar olması gerekir.

        Hükümet rahatsız. Eğer çapsızlık tepeden başlarsa, aşağı kadar iner. Bu olay kaza ise o daha da vahim. Böyle bir şey olabilir mi? Hükümetin oturup mantıklı bir açıklama yapması lazım. Madem Genelkurmay Başkanı 'Her şey ortada' dedi. Eğer her şey ortada ise bu halkın da bilmeye hakkı var. Şehit olan erlerin tümünün hesabının verilmesi gerekir. Gazeteler olaydan sonra dünyadaki örneklerden istifa dilekçelerini verdiler. Bizde istifa var mı? Sorumluluk üstlenen var mı? Ben size söyleyeyim sorumlunun kim olacağını... Patlamada ölenleri sorumlu tutacaklar. Hızlı tren olayında olduğu gibi...

        Biz söylediğimiz her sözün arkasındayız. Sözylediğimiz her söz ölçülmüştür, biçilmiştir, tartılmıştır ondan sonra söylenmiştir. Biz AKP gibi boş konuşmayız. Dava açacaklarmış. Dava ile mi korkutacaksın bizi? Fezleke ile mi korkutacaksın bizi? Sen korkabilirsin ama hiçbir CHP'li korkmaz, boyun eğmez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ