Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Havacılık ve demir çelikte performansı ne etkileyecek? - İş-Yaşam Haberleri

        Borsanın Şirketleri programının bu haftaki konuğu TEB Yatırım Araştırma Direktörü Erdem Kaylı oldu. Borsa İstanbul'da seçim sonrası hareketleri yorumlayan Kaylı, değişen ekonomi yönetiminin beklenen yeni politikalarının endeksi nasıl etkileyebileceğini değerlendirdi. Kaylı özellikle havacılık ve demir çelik devlerinin şirket ve hisse performansında nelerin etkili olabileceğini ortaya koydu.

        REKLAM

        HAVADA KİM AVANTAJLI?

        Kaylı, havacılıkta 2022 yılı tamamı ve 2023 ilk çeyrek bilançolarını değerlendirerek bundan sonraki dönemde beklentisini sıraladı. Havacılıkta olumlu gelişmelerin en çok hangi şirketi etkileyeceğine dair görüşlerini aktaran Kaylı, yolcu sayıları, satışlar, maliyetler ve net borç açısından değerlendirildiğinde hangi şirketin avantajlı göründüğünü açıkladı.

        DEMİR ÇELİK DEVLERİ NASIL ETKİLENİYOR?

        Demir çelik devlerinin üretim, fiyat ve marj düşüşünün hangi şirketi nasıl etkilediğini rakamlarla ortaya koyan Kaylı, bu alanda ihracattaki azalmanın sürüp sürmeyeceğini ve bu durumun şirketleri nasıl etkileyeceğine yönelik fikirlerini paylaştı. Kaylı ayrıca sanayi ve diğer alanlarda bilançolarını etkileyen kalemlerin yılın geri kalınında sürüp sürmeyeceğini dile getirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ