Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Palmarina'nın yıldızları

        Mubariz Mansimov'un sahibi olduğu Palmali Grup'un 120 milyon dolar yatırımı ile faaliyete geçen Yalıkavak Palmarina son iki senedir Bodrum'un en popüler yerlerinden biri olmaya başladı. Yaşam merkezi olan, çok sayıda mağazanın da bulunduğu Palmarina'nın yeme içme haritasını sizler için çıkardık. İstanbul'dan çok sayıda ünlü markanın bir arada olduğu marina her gün eğlenmek ve yemek yemek için gelen binlerce kişiyi ağırlıyor. Her tarafı mermer olan binlerce ağaç dikilerek yapılan, çevreye duyarlı marina da kimler var söyle bir göz atalım. İstanbul'un en iyi etçilerinden biri olan Nusret, dünyanın en ünlü kulübü Billionaire, yine İtalyan mutfağının çok bilinen öncüsü Cipriani, yerel balıkçı Sait, Cook Shop, Loft, B-long, Nusret Steakhose, Palmalife Marina Hotel gibi mekânlar HT Magazin için bir araya geldiler.

        Palmarina-Levent Baktır

        Palmarina hikâyesi 2011 yılın mayıs ayında başladı. Normalde çekek alanı olarak düşünülüyordu fakat mega yatlara hizmet veren bir marinaya dönüşelim diyerek bugünkü Palmarina hayata geçmiş oldu. Palmarina'nın hayata geçmesindeki en büyük destek ise Emre Arolat'tan geldi . Burada diğer marinalardan farklı olarak peyzajı ön planda tuttuk. Hem çevreye hem denize dost, doğayla uyumlu bir proje ortaya çıkardık. Restoranlarıyla, cafeleriyle, AVM'siyle gece klubüyle oteliyle ve peyzajı ile benzerlerinden çok farklı olan Palmarina'yı hayata geçirdik. Palmarina'da şu an itibariyle 486 yat mevcut. Sezon sonunda ise 575 yat geleceği tahmininde bulunuyorum. Ve gelen yatlara baktığımızda dünya jet seti diye tabir ettiğimiz isimleri bugün Palmarina'da ağırlıyoruz. Toyota'nın büyük ortaklarından Mohammed Jammel, isminin açıklanmasını istemeyen ünlü Suudi prens Palmarina'nın müdavimlerinden. Ayrıca Maltese Falcon gibi mega yat anlamında çok önemli yatlar marinamızın ziyaretçileri arasında yer alıyor. İsim bazında ise dünya jet setinden ünlü isimler yer alıyor fakat bu isimler kendi istekleri doğrultusunda gizli tutuluyor. Palmarina ile birlikte doğu akdenizin marina anlamında büyük bir boşluğunu doldururken aynı zamanda batı akdenizi de bu bölgeye kaydırdık. Bodrum olarak baktığımızda ise Bodrum yarım adasının eksenini bu bölgeye kaydırdığımızı çok net olarak ifade edebiliriz.

        Balıkçı Sait-Sait Birtan Yılmaz

        Restoran hayatıma ilk olarak İsveç Göteborg ta başladım. Burada aldığım 3 buçuk yıllık eğitimden sonra ilk restoranım olan Jasmine'i açtım. O dönem efsanevi başbakan Olof Palme sadık müşterilerimdendi. Daha sonra Tarabya da bir restoran işlettim sonra da Yalıkavak'a geldim. İlk olarak Balıkçı Sait olarak 5 masalı olan dükkanım bugün buralara geldi. Palmarina'ya gelişimde ise genel müdürüm Levent Baktır ve Mubariz Beyin bizim Gerişaltı'n da ki restoranımızın müdavimleri olmasıyla başlıyor. Daha sonra burada bir balıkçı restoranına karar verilince beni de buraya uygun gördüler. Palmarina da toplamda 43 kişilik personelimizle hizmet veriyoruz. Fiyat politikamız ise kişi başı ortalama 140 ile 200 lira arasında değişiyor. Sunduğumuz deniz ürünlerinin pahalılığı biz istemesek te fiyatlarımıza yansıyor. Fakat bizim için önemli olan ise sunduğumuz hizmet ve misafirlerimizin memnuniyetidir. Örnek vermek gerekirse çok fazla ara sıcak tüketen misafirimize yüksek bir hesap ödememesi adına ısmarladığı lagosun ona fazla geleceği gibi ufak yönlendirmeler yapıyoruz. Balıkçılarda adisyon hep sorunlu olur derler ama 400 kişiyi ağırladığımız gecelerde bile kendim tüm adisyonları tek tek inceleyerek masalara gönderirim. Balıkçı Sait olarak hem kendimize hem de bu özel oluşumun Palmarina'nın dokusana yakışan şekilde hizmet verme amacındayız.

        Cook Shop-Ayşe Kazancı

        İlk şubemizi 2008 yılında Nişantaşı n da açtık. O günden buyana toplamda 10 şubeyle hizmet veriyoruz. Önümüzdeki zaman da ise Bağdat caddesi Maltepe Carrefour ve Ankara Filistin caddesinde de yeni şubelerimizi hizmete sokacağız. Palmarina ya gelişimiz ise Rıdvan Dilmen sayesinde gerçekleşti. Fatih Ürek, ben ve Bahattin Demir ortaklığında burada olmaktan da çok mutluyuz. Müşteri kitlesiyle yönetimiyle keyifli bir iş yapıyoruz. Su an dükkânlarımıza günde ortalama 500 kişi geliyor. Kişi başı ortalama fiyatlar ise 40 ile 50 lira arasında değişiyor. Kafe konsepti olmasına rağmen bizler burada dünya mutfaklarından örnekler , pizza lar makarnalar , salatalar, çeşitli alkollerden oluşan 170 kalem farklı ürünle hizmet veriyoruz. Böylece diğer kafelerden çok net bir biçimde ayrılıyoruz

        Palmalife Marina Hotel- Banu Kırmaz

        Otel konusunda ki delux ürün , delux servis tecrübelerimizden yola çıkarak burayı oluşturduk. Edition Hotel in o şık sade zarafetiyle Palmalife Resort un beyaz kumunu daha doğal günlük bir ortamda birleştirdik. Ayrıca Bodrum'da zayıf olan ama gerekli olan "Yaşasın Hayat" welness bölümünü burada hayata geçirdik. Bu bağlamda spa merkezimiz için konunun profesyonellerini başta İstanbul olmak üzere dünyanın çeşitli merkezlerinden getirdik. Palmalife Marina Hotel'in özelliklerine geçersek, otelimiz Emre Arolat ve ekibinin imzasını taşıyor. Genel olarak doğal taş ve mermer doku gözünüze çarpıyor. İçerisinde ise 15 suitimiz var. On tanesi 1+1, 4 tanesi 2+1, bir tane 1+0 olarak tasarlanan süitlerimiz. Odalarımızın en önemli özelliği ise pencereyi açar açmaz yeşillik, beyaz kum ve engin mavilik misafirlerimizi karşılıyor. Yapılan yatırım paralelliğinde sunulan hizmet ve kalite doğrultusunda bir fiyat politikamız var. Diğer butik otellerden bizi ayıran en önemli özellik ise böyle bir marinanın yanı başında olmamız yaşamdan kopuk olmadan doğasıyla çevresiyle huzuru ve kaliteyi aynı çizgide birleştirmek diyebiliriz.

        Billionaire Clup-Önder Bekensir

        Tasarımı, eğlenceyi yorumlaması ve sunduğu hizmetlerle ve müşteri kitlesiyle Billionaire için Türkiye'nin en iyi gece kulübü diyebilirim. Billionaire olarak hem marinaya gelen misafirlerden hem de Palmarina'nın Bodrumdan buraya akan müşteri bakımından AA segmente, loca müşterisine hitap ediyoruz. Türkiye ve dünya jet setine hizmet veren bir gece kulübü olarak mekânımızı konumlandırdık. Billionaire'e giriş konusunda mekânımızın dokusunu bozmayan ve kadın erkek dağılımında eşitlik sağlayan misafirlerimiz zaten Billionaire içinde bu eğlence de yer alıyor. Fiyatlarımıza gelirsek loca fiyatlarımızı 1500- 2500- 4000 tl olarak belirledik. Ayrıca dünyanın diğer Billionaire de olmayan fakat Türkiye'de çok popüler olan ayakta durarak eğlenen müşterilerimiz için stantlarımız da mevcut. Buralarda ise şişe açtırma gibi bir zorunluluğumuz var ki bu da Billionaire içerisinde çok tercih edilen bölümler arasında geliyor. Ayrıca bir kadeh bir şey içeceğim diyen misafirlerimiz için de stantlarımız mevcut. Yalnız Billionaire olarak misafirlerimiz arasında bir sınıflandırmayı hayata geçirdik. Sizde takdir edersiniz ki binlerce liralar harcayan profil ile diğer misafirlerimiz aynı sınıfta yer almıyor. Çünkü müşteri bu kadar para harcarken haklı olarak farklı bir ilgi bekliyor. Çok konuşulan şampanya şovumuzu anlatmak gerekirse Billionaire şampanya kızının taht üzerinde ve meşaleler eşliğinde masaya şampanya servisini gerçekleştirmesi olarak tanımlayabiliriz. Şampanya şovunun fiyatı ise localar dan ayrı olarak minumum 5000 TL diyebiliriz bu da Dom Perignon magnumum fiyatına eşdeğer.

        B-Long Beach & Restoran-Göktuğ Özdemir

        Genel olarak Bodrum da ki açılan mekânlara baktığınız da önce İstanbul da açılır daha sonra ise Bodrum'a gelirler. Palmarina da hem avm nin hem otelin olmasıyla yerli ve yabancı olmak üzere hedeflediğimiz misafir profiline ulaşmak adına Be- Long öncelikle Bodrum'da hayata geçirdik. Gelen misafir kitlesi, ve bu kitlenin beğenisi aldığımız geri bildirimler doğru bir karar verdiğimizi ortaya çıkardı. Be Long olarak restoran ve beach kavramını bir arada verirken her ikisini de yeniden yorumladık. Mekânımızın tasarımı Mahmut Anlara peyzajı ise Murat Pilevneli'ye ait. Restoranımız da Akdeniz lezzetlerinden ve İtalyan mutfağından oluşan zengin bir menü sunuyor. Bu lezzetlerin arkasında ise daha önce 94 yılında Papermoon un da genel müdürlüğü nü yapmış ünlü İtalyan Şef Vittorio Sandoni yer alıyor. Vittorio, Türk insanın da ne istediğini bilen ve çok iti tanıyan bir şef olduğu için sunduğumuz lezzetlerden hem yerli hem yabancı misafirlerimiz çok memnun kalıyorlar. Beach bölümünde ise öne çıkan özelliklerimiz Maldivlerden getirdiğimiz 550 ton beyaz kum ve Miami den gelen şemsiyelerimiz, İtalya dan gelen şezlonglarımız oluyor. Can Hatipoğlu'nun müzikleriyle happy hour partilerimiz de misafirlerimiz tarafından beğeniyle karşılanıyor. Ben dahil 46 kişilik ekibimle alışılagelmiş beach konseptinin biraz daha üstünde hizmet verdiğimizi düşünüyorum.

        Loft Restoran-Umut Özkanca

        Loft'un geçmişi 2001 yılına dayanıyor. İlk olarak İstanbul da faaliyete geçirdiğimiz Loft ile başarılı işler yaptık. Şu anda ise İstanbul dışı ilk yatırımız olan Palmarina bünyesinde yer alıyoruz. Bu zamana kadar Bodrum'dan çok fazla teklif almamıza rağmen bu denli özel bir proje bizim burada yer almamız için iyi bir neden oldu. Palmarina da bulunduğumuz yer ise havuz ve denizin birleştiği konumda hizmet veriyoruz. Havuzun yanında olmamızdan ötürü beach konseptiyle hizmet verirken akşama geçildiğinde ise eski Loft klasiklerinden olan menümüzü misafirlerimize sunuyoruz. Ayrıca bodruma özgü deniz mahsullerinin yoğunluğunda bir menü hazırladık. Fakat bunu hazırlarken alışıla gelen balıkçı kültüründen farklılaştırarak sunuyoruz. Tamamını İstanbul dan getirdiğimiz 62 kişilik personelimle Bodrumdan gelen ve yatlarıyla marinaya gelen yerli yabancı misafirlerimize hizmet veriyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren yurt içi ve yurt dışından gelecek dj lerle happy hour partilere de başlayacağız.

        Cipriani-Mikele Leone

        Cipriani hikâyesi 1931 yılının Venedik San Marco meydanında ki ilk restoranıyla başlıyor. Yıllar içerisnde ise New Yok, Hong Kong, Los Angeles, Miami, İbiza, Moskova, Monte Carlo, Porta Cervo, Abu Dabi, Venedik, Londra gibi dünyanın önemli merkezlerinde hizmet vermeye devam eden Cipriani önce İstanbul'a bugün ise Palmarina ya geldi. Palmarina Cipriani de dekorasyonumuzla, servis konseptimizle mutfağımızla Bodrum'da yerli ve yabancı misafirlerimizi gerçek İtalyan restoran kültürüyle buluşturuyoruz. Palmarina Cipriani lezzetlerinin arkasında ise Cipriani restoranlarının tecrübeli ismi Şef Domenico Tonin yer alıyor. Şef Domenico, İtalya'da önemli organizasyonlar ve restoranlarda görev aldıktan sonra dünyadaki diğer Ciprianiler deki edindiği tecrübeyi bugün Palmarina Cipriani'ye taşıdı. Şef Domenico, Palmarina Cipriani için Bodrum lezzetlerinin de içinde olduğu deniz ürünleri ve taze sebzelerden oluşan bir yaz menüsü hazırladı. Palamarina ya özel lezzetleri ve zengin şarap kavıyla Cipriani konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

        Nusret Steakhouse-Nusret Gökçe

        Palmarina ya gelmemiz Bodrum'da ki müşterilerimizden gelen talep doğrultusunda gerçekleşti. Böylece burada et ile ilgili olan boşluğu doldurduğumuza inanıyorum. Ekibimizi de kısa sürede kurduktan sonra Palmarina da yer aldık. Palmarina Nusret te 80 kişilik ekibimizle hafta içleri 350- 400 hafta sonunda ise ortalama 650- 700 kişiyi ağırlıyoruz. Nusret'te en çok tüketilen lezzetlerimizi ise şaşlık, lokum, kafes ve Nusret spesiyal olarak sıralayabiliriz. Çok konuşulan fiyat politikamıza değinmek gerekirse , sunduğumuz kalite hizmet ve lezzeti göz önünde bulundurduğumuzda fiyatlarımızın çok aşağıda olduğunu söyleyebilirim. Nusret'te içkisiz bir yemek kişi başı ortalama 120 liraya mal olmaktadır. İstanbul dan farklı olarak fiyatlarımızda yüzde on bir fazlalık var. Bunun içerisine şarap girdiğinde ise kişi başı fiyatlar doğal olarak artıyor. Müşteri profilimize bakarsak İstanbul'dan ve Ankara'dan kemikleşmiş Nusret müşterisinin yanında Bodrumdan ve marinadan çok fazla rağbet görmekteyiz. Çünkü Palmarina nın Bodrumun eksenini değiştirdiğini düşünüyorum. Burası restoranlarıyla , cafeleriyle, beach iyle, oteliyle, alışveriş merkeziyle gece kulübüyle çekim merkezi haline geldi. Ayrıca başta Rusya olmak üzere Avrupa dan sırf bizde yemek yemek için gelen misafirlerimiz var. Konuklarımız uçaklarıyla gelip yemeklerini yiyip tekrar uçaklarıyla dönüyorlar. Önümüzdeki dönemde ise Nusret olarak yurt dışında yatırımlarımız olacak. Duabai Four Seasons ta ve Londra da yer alacağız. Ayrıca Nişantaşı nda ve Anadolu yakasında hamburger ağırlıklı yeni yatırımlarımız olacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ