Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'in Gülnar ilçesinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasında 6 gün önce yüksekten düşerek yaralanan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

        Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamada, Akkuyu NGS sahasında 14 Ekim'de yüksekten düşerek yaralanan işçinin, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı anımsatıldı.

        İşçinin, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Akkuyu Nükleer AŞ, Türkiye Cumhuriyeti'nin yürürlükteki mevzuatı kapsamında, Akkuyu NGS sahasında inşaat ve montaj işlerini yürüten yüklenicilere karşı asıl işveren statüsünde olmamakla birlikte, iş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır. Akkuyu Nükleer AŞ olarak merhumun ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi sunuyor, merhumun ailesine gerekli tüm desteğin tarafımızca sağlanacağını belirtiyoruz."​​​​​​​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler