Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Muğla'da kornea nakli yapılması gereken Masal bebek nakil olmazsa bir daha göremeyecek!

        Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yaşayan Kırgızistan uyruklu 29 yaşındaki Mirgül Kalbaeva, 4 ay önce sezeryanla Masal'ı dünyaya getirdi. Aile, bir süre sonra bebeklerinin gözünde bir problem olduğunu fark etti. Marmaris Devlet Hastanesi'ne, ardından özel bir hastaneye götürülen Masal bebek, son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastahanesi'ne sevk edildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nde yer alan habere göre; Masal'ın sol gözü için 'Mikroftalmi' (Hamilelikte ender görülen, bir ya da her iki gözün anormal derecede küçük olması) teşhisi konuldu. Sağ gözünün ise korneası gelişmediği, her iki gözünün de görmediği belirlendi.

        "5 BİN KİŞİ GÖZ NAKLİ BEKLİYOR"

        Marmaris Devlet Hastanesi'nde yüzde 90 görme engeli raporu verilen Masal bebeğin babası Soner Özdemirezeloğlu, "Masal'ın sol gözüne protez takılması gerekiyor. Ancak öncesinde şekil bozukluğu ve çökme olduğu için uzun süreli bir tedavi süreci var. Ancak SGK bu tedaviyi karşılamıyor. Sağ gözüne de kornea nakli yapılması lazım. Ameliyatı SGK karşılıyor ancak, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, 4 yıl beklememiz gerektiği, 5 bin kişinin göz nakli beklediğini söyledi. 'Bu süreçte göz tembelleşeceği için nakil yapmanın da bir anlamı kalmayacak' denildi. Ayrıca, Türkiye'de, 1-6 yaş arası kornea nakli yapan 2 doktor olduğu söylendi" dedi.

        Son çare olarak özel bir hastaneye gittiklerini, nakil ve tedavi masrafları için 300 bin lira gerekli olduğunun söylendiğini belirten Özdemirezeloğlu, şunları söyledi: "Bu ortalama bir rakam. Daha üstüne de çıkabilir. Şu an onlar da, biz de bilemiyoruz. Çünkü uzun soluklu bir tedavi bu. Yardım için Muğla Valiliğine başvurduk. Yardım kartı çıkartmak için yardımcı olacaklarını söylediler, haber bekliyoruz. Eşim çalışmıyor. Hastanelere gidip, gelmekten işimi bırakmak zorunda kaldım. Ailemde destek alıyorum ancak Masal'ın tedavi parasını toplamamız mümkün değil"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ