Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler İbrahim Yıldız Muslera'dan derslik maç
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Galatasaray, deplasmanda Adana Demirspor’u 3-0 yenerek şampiyonluk için geri sayıma geçti.

        Karşılaşma öncesi “acaba” beklentileri boşa çıktı. Zor denilebilecek viraj rahat geçildi. Bu sonuç, Sarı-Kırmızılı takımı hedefe biraz daha hatta çok yaklaştırdı.

        Adana Demirspor sezonun iyi maçlarından birini çıkardı. İlk yarı daha çok pozisyona girdiler. Galatasaray savunmasını zorladılar. Ancak, karşılarında Muslera gibi dev bir kaleci vardı. Bırakın kaleci gibi oynamayı sanki takımın liberosu gibiydi. İlk yarı 3 net gol pozisyonunda kalesini kapattı. 1.dakikadan 63’e kadar net 8 kurtarış yaparak maçın kazanılmasında büyük rol oynadı.

        Kalecilerin, Muslera’yı iyi izlemesi gerekiyor. Her maçı bir ders. Adana Demirspor karşılaşmasında ki performansı ise bir kalecinin doktorasını yapmış, profesörlüğü hak edişiydi.

        Galatasaray, kalecisi Muslera’ya ne kadar teşekkür etse azdır. Rakibi durdurdu. Umutlanmasına izin vermedi. Arkadaşlarını oyunda tuttu. Bir kalecinin takımın yarısıdır söylemini bir kez daha kanıtladı.

        Sarı-Kırmızılılar ilk yarıya tutuk başladı. İleride Barış tek başına sonuç almak istedi. Oldukça enerjik bir oyuncu. Şutları, denemeleri vardı. Icardi ve Ziyech bu yarı saha da yoktular.

        Muslera’dan sonra takımın en iyi oyuncuları şüphesiz Torreira ile Kerem Demirbay’dı. Merkezi iyi kapattılar. Rakip takımın ataklarını durdurdular. Kerem Demirbay’ın bir şutu direkten dönerken, çok şık bir golde de imzası vardı.

        İkinci yarı, arka arkaya gelen goller Sarı-Kırmızılıları rahatlattı. Oyunu istedikleri gibi yönlendirdiler. İlk yarısı yoğun tempoda oynanan karşılaşma izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

        Şurası bir gerçek ki, kaliteli ayaklar her zaman işi çözmekte zorlanmıyor. Adana Demirspor karşısında bunu gördük. Rakibin kaçırdığı, sonuçlandıramadığı pozisyonların benzerlerini Sarı-Kırmızılı takımın usta isimleri golle sonuçlandırdı.

        Alınan bu galibiyet, Galatasaray’ı şampiyon yapacak sonuç olacaktır büyük olasılıkla.

        Sezon başından bu yana kazanmasını bilen, öne geçtikten sonra kaybetmeyen Galatasaray, Fenerbahçe’ye göre bu anlamda çok başarılı. Üstelik, neredeyse aynı 11 sürekli sahada. Görünen o ki, sakatlanma sorunu yaşamadan sezonu bitirecekler.

        Oysa, şampiyonluğun diğer adayı Fenerbahçe sakatlık sorununu sürekli yaşadı. Bu da düşünülmesi gereken ayrı bir konu.

        Maçı, özellikle ikinci yarı oynadığı iyi oyunla zorlanmadan kazanan Galatasaray’ın önünde ciddi bir engel kalmadığını söyleyebiliriz.

        Fenerbahçe-Beşiktaş maçının sonucu bu işin bu hafta bittiğini gösterebilir.