Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Kılıçdaroğlu'ndan "Öldürmeyeceksin" yorumu

        Trakya gezisini Keşan'da sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail hükümetine ilişkin yaptığı açıklamalarına atıfta bulundu. Kılıçdaroğlu, "Tevrat'ı iyi biliyorsun. Teşekkür ederiz. Ama bunun bir şartı var. Çalmayacaksın diyor. Bir şartı var. Yalan söylemeyeceksin diyor Sayın Başbakan. Kul hakkı yemeyeceksin diyor" dedi.

        CHP otobüsü ile gelen Kılıçdaroğlu'nun beraberinde Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Genel Başkan Yardımcısı Umut Orhan, Genel Sayman Faik Öztarak, MYK Üyesi Süheyla Batum, MYK Üyesi Berhan Şimşek, PM Üyesi Mehmet Ali Özpolat, PM üyesi Çetin Soysal ile Trakya milletvekilleri ve bölge belediye başkanları, ilçe başkanları katıldı.

        Keşan Belediyesi teras katından, Atatürk Parkı önünde toplanan kalabalık bir halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet ve Başbakan'a yüklendi.

        Kılıçdaroğlu konuşmasında; "Keşan halkını selamlıyorum. Sayın Başbakan masum insanlara dokunmayacaksın, öldürmeyeceksin dedi. Doğrudur. Hangi dinden, dilden olursa olsun. İnsanları öldürmek günahtır suçtur. Hele masum insanlara dokunmak, asla kabul edilemez. İsrail hükümetine de sesleniyoruz. Gazze'deki anlaşmayı sonlandır. Açlıkla, yoksul insanları terbiye edemezsiniz. Burada masum yurttaşlar var. Bir insanlık çağrısıdır bu! Keşan Meydanı'ndan Sayın Başbakan'a sesleniyorum. Tevrat'ı iyi biliyorsun. Teşekkür ederiz. Ama bunun bir şartı var. Çalmayacaksın diyor. Bir şartı var. Yalan söylemeyeceksin diyor Sayın Başbakan. Kul hakkı yemeyeceksin diyor" diyerek göndermede bulundu.

        Deniz Feneri ile ilgili yürütülen soruşturmanın akıbetini soran Kılıçdaroğlu, "Deniz Feneri'ni biliyorsunuz. Almanya'daki savcılar Türkiye'ye gelecekti, Türkiye'deki savcılar Almanya'ya gidecekti. Ne oldu? 8 yıldır iktidarlar, halka hesap verebiliyorlar mı? Halkı yoksullaştırdılar" diye konuştu.

        Kılıçdardoğlu, "İktidarımızda sağ elden alıp sol ele yoksul vatandaşlarımıza vereceğiz. Çiftçiler, esnaf meydanda. Çiftçiler son açıklanan fiyatlardan memnun mu? Esnaf memnun mu? Keşan İcra Dairesi'ne bir baksınlar çiftçinin kaç dosyası var? Türkiye'yi biz yönetirken kul hakkı yemeyeceğiz. Yolsuzluklara yer vermeyeceğiz. Yolsuzluk yapanlardan hesap soracağız. İsterse babamız olsun. Din, iman dediler, havuzlu villalarda oturuyorlar. Halka çıkın görelim. Biz kimsenin inancı ile oynamayacağız. Biz inançla değil, yoksullukla mücadele edeceğiz. Türkiye'de 8 milyon emekli var. Bunları AK Parti 2. sınıf insan görüyor. Ailelerle 14 milyon eder. Bunun hesabını sandıkta Recep Bey'e siz verin. Emekliye, memura, işçiye, köylüye verirseniz, ekonomi canlanır. Fabrikalar çalışır. Girdilerle gelirler dengeleri bozuk olursa, tabii ki işsizlik olur. Ülke iyi yönetilmediği için denge bozulur. Biliyorsunuz Recep Bey, Mersin'de bir çiftçiye 'al ananı da git' dedi. Biz de diyoruz ki, 'Sende atını da al git'. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözle bitirdi. "Bir orman gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine..."

        Binlerce kişinin toplandığı kalabalık, zaman zaman "Başbakan Kemal", "İşte CHP, İşte Halk" sloganı attı. Yazılan bazı döviz ve pankartlarda ise, 'Kurtar bizi Kemal ağa bu hükümetten', 'Akın var Kemal'e akın, AK Parti'nin sonu yakın', 'Belki bugün, belki yarından da yakın' şeklinde yazılar gözlendi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasından sonra, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan'ı makamında ziyaret etti. Kılıdaroğlu, daha sonra Keşan'dan ayrılarak diğer konuşma yeri Uzunköprü'ye hareket etti.

        Geceyi Keşan'da geçirecek olan Kılıçdaroğlu, sabah basın mensupları ile birlikte kahvaltı yaptıktan sonra, Keşan'dan ayrılacak.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ