Cumhurbaşkanı Gül'den 'Muhteşem' çıkış
Başbakan Erdoğan'dan farklı düşünüyor...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihi konuların dizi ve filmlere konu olmasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi. Gül, "Başta Osmanlı tarihi olmak üzere geçmişimiz son yıllarda merak ve ilgi konusu olmaya başladı. Artık sinemalarda, filmlerde, dizilerde ve hikayelerde tarihin canlandırıldığını, tarihin esin kaynağı olduğunu görüyoruz. Bu tabi çok sevinilecek bir şey." dedi.
Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüle layık görülen müzisyen Ahmet Hatipoğlu, yazar Selim İleri, tarihçi Şükrü Hanioğlu ödüllerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı. 1995 yılından beri geleneksel hale getirilen ödüllerde bu yıl Zeugma Kültür Kenti ve Müzesi de ödül aldı. Ödül, katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e verildi.
Çankaya Köşkü'nde kültür, sanat ve ilim dünyasından katılımcıların yanı sıra medya kuruluşlarının temsilcilerinin ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören, Göksel Baktagir konseri ile başladı. Konser sırasında protokolde yer alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, çalınan eserlere ayaklarıyla ritm tuttu.
"TARİHİ KONULARIN DİZİ VE FİLMLERE KONU OLMASI SEVİNİLECEK BİR ŞEY"
Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihi konuların dizi ve filmlere konu olmasına da değinerek, şöyle konuştu: "Başta Osmanlı tarihi olmak üzere geçmişimiz son yıllarda merak ve ilgi konusu olmaya başladı. Artık sinemalarda, filmlerde, dizilerde ve hikayelerde tarihin canlandırıldığını, tarihin esin kaynağı olduğunu görüyoruz. Bu tabi çok sevinilecek bir şey. Güncel olayları tarih birikimiyle yoğurup, özgün bir tarih söylemi gerçekleştirerek, Türk tarihini evrensel boyuta taşımasıyla Hanioğlu'na bu alanda ödül verildi. Tarih tekerrürden ibaret sözü var. Bugünlerde siyasi sosyal birçok önemli olayları yaşıyoruz. Bunların bir kısmı problemler şeklinde karşımıza çıkıyor. Bütün bunların başarılı şekilde çözümü ve önümüzde sorun olmaktan kurtulunması için tarihten çok güzel derslerin alınması gerekiyor. Şükrü Bey'in bu konudaki yazılarını takip ediyorum. Ümit ediyorum ki devlet kademesindeki siyasiler, bütün yetkililer, fikir adamları bunları çok iyi şekilde takip eder. Geçmişte de karşılaştığımız birçok sorun bugün başka şekilde karşımıza çıkıyor. O zaman alınan tedbirlerin neticeleri nedir, bunları tahlil etme görme açısından tarih bugün bize çok güzel rehberlik yapabilir, yapmalıdır da. Hanioğlu'nun yazıları ve kitapları bugün için de ayrıca aktüel bir derdi ifade etmektedir."