Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Harlequin tipi iktiyozis hastası Mui Thomas, ilham oluyor! | Sağlık Haberleri

        Mui Thomas, görüntüsünün farklılığı yüzünden ailesi tarafından bebekken terk edildi. Ancak başka bir aile tarafından evlat edinilen minik Thomas, yaşadıklarına rağmen mutlu bir çocukluk geçirdi.

        DOĞAR DOĞMAZ SOKAĞA TERK EDİLDİ

        CNN International'da yer alan habere göre; öz annesi tarafından doğar doğmaz sokağa terk edilen Mui Thomas, nadir görülen bir hastalık olan harlequin tipi iktiyozis hastalığından muzdaripti. Doktorlar, hastalığı nedeniyle minik Thomas'ın yaşamayacağını belirtse de Mui, yaşayarak milyonlarca insana ilham oldu.

        SÜREKLİ ÖLECEĞİ SÖYLENİYORDU AMA...

        3 yaşındayken evlat edilen Mui'nin hastalığı son derece ölümcüldü. Mui'nin cildi normal kişilerin cildine göre 14 kat daha hızlı gelişiyor ve sürekli kaşınıyordu. Rengi oldukça kırmızı ve enfeksiyona açık bir vücuda sahipti.Ancak Tina ve Rog, Mui'yi evlat edindiler ve onu hep sevdiler. Kendilerine sık sık Mui'nin öleceği hatırlatılsa da Mui, ailesinin desteği sayesinde hayatta kalabildi.

        Şimdi farklı ülkelere giderek insanları hastalığı hakkında bilgilendiren ve bilinçlendiren Mui, hastalığı tüm dünyaya anlatmayı hedefliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ