Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme İğnesiz diyabet testi geliyor!, diyabet , diyabet testi, İğnesiz diyabet testi | Sağlık Haberleri
İğnesiz diyabet testi geliyor!
Kandaki glikoz seviyesi yakında iğnesiz ve acısız çözülebilecek
Giriş: 27.08.2014 - 09:40 Güncelleme: 27.08.2014 - 09:45
ABD'deki Princeton Üniversitesi'nden mühendislerin geliştirdiği cihaz sayesinde kandaki glikoz seviyesini ölçmek için iğneyle kan alımına gerek kalmayacak. Glikoz seviyesini belirlemek için hastaların elini lazere uzatması yeterli olacak. Sonuç hemen alınabilecek.
Araştırmayı yürütenlerden Sabbir Liakat, yeni cihazın glikoz seviyesini yüzde 84 doğruluk payıyla, yani mevcut yöntemlerden daha iyi ölçebildiğini vurguladı. Liakat, hazır olan cihazı daha da geliştirmeye, hastaların kendi kendine evlerinde glikoz seviyesini ölçülebilmesini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
Araştırmanın sonuçları "Biomedical Optics Express" dergisinde yayımlandı.
Mahlep diyabet ilacı
Diyabetle ilaç kullanarak mücadele eden insanlar, doğal reçetelere de sıkça başvuruyor. Mahlep de bunlardan biri.
Mahlep ağacının tohumu idrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı da faydalı olan mahlep, ağrı kesicidir.
Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği artırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayetlerine de iyi gelir.
GÜNDE 1 KASE YOĞURT DİYABET DÜŞMANI - -
İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, düzenli olarak günde bir kase yoğurt yiyenlerin tip 2 diyabete yakalanma riskinin yüzde 24'den fazla azaldığını gösterdi.
Aynı olumlu etkinin taze ya da süzme peynir gibi mayalı süt ürünleri tüketenlerde de görüldüğü belirtildi.
DÜZENLİ TÜKETENLER HASTALIĞA DAHA AZ YAKALANIYOR
Bilim adamları, 11 yılı aşkın süre 4 bin 255 kişinin beslenme alışkanlıklarını inceledi.
Katılımcılardan 753'ünün diyabete yakalandığını belirten bilim adamları, başta yoğurt olmak üzere mayalı besinleri düzenli tüketenlerin hastalığa daha az yakalandığını vurguladı.
Araştırmaya imza atanlardan Dr. Nita Forouhi, sonuçların, belirli bir besinin tip 2 diyabetin önlenmesinde önemli rol oynadığını ortaya koyduğuna dikkati çekti.
YOĞURDUN BİLMEDİĞİNİZ DİĞER FAYDALARI
Yoğurt daima suyuyla birlikte yenmelidir. Süzme yoğurtta "B" vitamini kalmaz.Çünkü,vitaminle r hep yoğurdun suyundadır.
Sabahleyin kahvaltıdan sonra yenen yoğurt, sindirimi kolaylaştırıp ,bağırsakların çalışmasına yardım eder.
Her yaşta hemen hemen herkes için uygundur. Ancak, midesi çok duyarlı olanlara, onikiparmak bağırsağı ülseri olanlara dokunur.
Yoğurt, hastalar ve zayıf bünyeler için sütten daha besleyici sindirimi kolay bir gıdadır.
Aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların(Amiplerin) çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besindir.
Bu sebepten tifo ve ishal zamanlarında yoğurt âdeta bir ilaç gibi tavsiye edilmektedir.
Tüberkülozlu hastalar üzerinde de antibiyotik etki gösterir.
Yoğurt aynı zamanda bulaşıcı hastalıkların tedavisinde de oldukça öneme sahiptir.
Çocukların bulaşıcı karaciğer iltihabı (hepatit) hastalıklarının diyabetik tedavilerinde kullanılır.
Ayrıca, yüze ve boyna sürülürse cildi canlandırır.
Yirmi dakika kalsın cildinizde, sonra da gülsuyuyla silin.
Rahat bir uyku için de yoğurt yiyebilirsiniz.
Diyabet hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar!
'Hiç şeker yemiyorum neden şeker hastası oldum anlamıyorum!' mu diyorsunuz?
Obeziteyle doğru orantılı olarak artan tip 2 diyabet, fast food türü beslenmenin artmasıyla da birlikte artan bir hastalık.
Dr. Özgür Şamilgil şeker hastalarının en çok yanlış bildiği noktaları anlattı...
Öncelik karbonhidratlarda olsa da enerji gerektiğinde yediğiniz herşey şekere dönüşüyor. Tip 2 şeker hastalarının çoğu için ne yediğinden çok ne kadar fazla yediği önemli!
Fazla yediğinizde aldığınız gereksiz kaloriler, enerjiye ihtiyacınız yoksa yağa dönüştürülüyor. Kilo fazlalığı da şeker hastalığı'na yatkınlığa neden oluyor.
Karbonhidrat tüketemiyorum çünkü şekerim çabuk yükseliyor
Bu elbette doğru fakat hangi tür karbonhidrat tükettiğinize bağlı. Saf karbonhidratlar olarak adlandırılan rafine edilmiş tahıllar, pirinç, makarna, beyaz unlu gıdalar, meyve suyu, kuru bakliyat (örneğin fasulye) yerine kompleks karbonhidratlar;
çavdar ekmeği, tam tahıllı ekmek, kepekli bulgur, kepekli pirinç, kısıtlı miktarda (günde 100-200 gr) az şekerli meyve, yeşil sebzeler tüketildiğinde içerdikleri lif (posa) sayesinde şekeriniz hızlı ve fazla yükselmeyecektir.
Şekerim fazla yüksek sayılmaz şeker hastası değilim - - İki farklı günde açlık şekeriniz 126 mg/dl üzerindeyse; herhangibir ölçümde tokluk şekeriniz 200 mg/dl üzerindeyse; veya HbA1c değeri 6.5 üzerindeyse Şeker Hastası kabuledilirsiniz.
İnsülin kullanmam şart olursa bu, şeker hastağımın gerçekten kötüye gittiği anlamına gelir
Şeker düzeyinizi kontrol altında tutamamanız insülin kullanımını gerektirebilir. Yalnız diyet veya diyetle beraber insülin dışı şeker ilaçlarıyla şekeriniz çok iniş çıkışlar gösteriyorsa, örneğin bir hastalık sırasında, geçici olarak insülin gerekebilir.
İnsülin başlarsam kilo alacağımdan endişe ediyorum - - Şeker yüksek seyrettiğinde idrar yoluyla vücuttan kaçmaktadır, insülin, önceden kaçan bu kalorilerin kullanımını sağlayacağından diyete dikkat edilmezse fazla kalori alımından dolayı kilo alınabilir.
Ayrıca diyet ve egzersiz disiplini sağlanamazsa yaşanacak ani şeker düşüklüğü ataklarını düzeltmek için yenecek gıdalar da kiloya neden olacaktır. Egzersiz ihmal edilirse insülin direnci nedeniyle kilo vermek zor olabilir.
İnsülin şeker hastalığının komplikasyonlarını arttırır
İnsülin doğal bir hormondur, bütün yediklerinizin enerji olarak kullanımı insüline bağımlıdır. Yağılan diyet ve egzersize uyumlu olarak doğal salınımı taklit edecek şeklide bilinçli insülin kullanımı şeker hastalığının hasarlarını yavaşlatıp, önlemektedir
Kendimi iyi hissediyorum neden şekerime dikkat edeyim?
Şeker hastalığı genelde pek belirti vermez. Ancak şeker çok yükseldiğinde yorgunluk, fazla susama ve idrara çıkma gibi belli belirsiz şikayetler gelişebilir. Bu nedenle birçok kişide teşhis tesadüfen konmaktadır.
Şekerimi ölçmeme gerek yok çünkü hangi düzeyde olduğunu hissedebiliyorum - -
Birçok hasta bunu iddia etse de araştırmalar tamamen aksini gösteriyor. Çok az sayıda hastanın şeker iniş çıkışlarını doğruya yakın tahmin ettiği biliniyor.
Kimi 350'nin üzerini hissetmezken kimi 200'ün üzerinde rahatsız olduğunu bildirse de çoğunluk doğru tahminde bulunamıyor. Ancak şekerin ani düşmesine bağlı soğuk terleme, uyuklama, aşırı halsizlik, çarpıntı ve baş dönmesi daha kolay fark edilebiliyor.
Çok yersem fazla insülin yapıp şekeri yok ediyorum - - Şeker yok olmuyor, ihtiyaç fazlası ise yağa dönüşüyor, bu nedenle insülin fazla yapmak zorunda kalmamak için yeme düzeninizi bozmamanız, egzersizi aksatmamanız gerekiyor. -
Kas kitlenizi arttırmak şeker depolama kapasitesinizi arttırarak insülin ihtiyacınızı azaltıyor.
Kendime ne kadar dikkat etsem de şeker hastalığı nasılsa bana yapacağını yapacak
Son yıllardaki tedavi seçenekleri,egzersiz, diyete uyum,sigara vb zararlı etkenlerden uzak yaşam tarzı değişiklikleri, şeker hastalığının zararlarını ve ömrü kısaltıcı etkisini önemli oranda engelliyor,sağlıklı bireylere eşdeğer yaşam beklentisi sağlıyor.
Sözün Özü: Şeker hastalığı kader demeyin, yaşam tarzınızı değiştirin!
Diyabeti frenleyen 5 egzersiz
Düzenli fiziksel aktivitenin diyabet hastalığına yakalanma riskini düşürdüğü daha önce yapılan araştırmalarla kanıtlanmış durumda. -
Uzmanlar, hastaların yaşam kalitesini artırmak için, orta ya da düşük yoğunluklu egzersizi günlük hayatın bir parçası haline getirmeleri gerektiğini belirtiyor.
Diyabet hastaları için önerilen egzersiz yöntemleri arasında yürüyüş, yoga, Tai Chi, dans ve yüzme yer alıyor.
- Yürüyüş
- Diyabet hastaları için tavsiye edilen egzersiz yöntemlerinin başında yürüyüş geliyor.
Haftada 3 kez, 30 dakika ile 1 saat arasında değişen tempolu yürüyüş fiziksel aktivite düzeyini artırmak için en etkili yöntem. -
Yoga
Esneklik, güç ve dengenin birleşimi olan yoga, diyabet hastalarının fiziksel aktivite seviyesini artırarak yaşam kalitesini yükseltiyor.
Amerikan Diyabet Derneği'ne (ADA) göre yoga yapanların kas sistemlerinde meydana gelen güçlenme, kan şekeri düzeyinin korunmasına da yardımcı oluyor.
Tai Chi
Bir yakın dövüş sanatı olan Tai Chi günümüzde zihnin ve bedenin rahatlamasını sağlamak amacıyla yapılan bir egzersiz yöntemi.
- 2009 yılında yapılan bir çalışma, düzenli olarak Tai Chi yapan kadınların kan şekeri seviyesinin korunduğunu, canlılığın arttığını ve ruh sağlığında olumlu değişimler yaşandığını kanıtladı.
Dans -
Diyabet hastalarının fiziksel aktivite seviyesinin artması, kilo kaybının sağlanması, düşük kan şekeri seviyesine kavuşması ve esneklik kazanması için dans etmek, en etkili ve eğlenceli egzersiz yöntemlerinin başında geliyor.
- Yüzme
Kasların rahatlamasını ve vücudun esneklik kazanmasını sağlayan yüzme, eklemleri zorlamadığı için diyabet hastalarının tercih ettiği egzersiz yöntemleri arasında yer alıyor.
Uzmanlar, şeker hastaları ya da bu hastalığa yakalanma riski bulunanların kolesterol seviyelerini korumak ve stresi kontrol altına almak için her fırsatta yüzmelerini öneriyor.
Yazı Boyutu
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
REKLAM advertisement3ndparty