Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ressam Melis Doğan, "Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı" projesi kapsamında Şırnak'ın İdil ilçesinin Sulak Köyü İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilerle buluştu.

        İstanbul'da yaşayan Doğan, kendi imkanları ve sponsor desteğiyle temin ettiği resim malzemeleriyle Gabar Dağı eteklerindeki İdil ilçesine bağlı Sulak köyündeki ilk ve ortaokula geldi.

        Eğitim gören 50 çocukla buluşan Doğan, onlarla resim yaptı.

        Etkinliğe daha sonra İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel de katıldı, öğrencilerle yaptıkları resimlerle ilgili sohbet etti.

        Doğan, gazetecilere, 9 yaşında resim yapmaya başladığını belirterek, hayata geçirdiği projeyi geçen sene Diyarbakır'da, bu yıl da Şırnak'ta uyguladığını söyledi.

        Resim sanatçısı olarak gençlere örnek olmak istediğini aktaran Doğan, "Bu seneki rotamız Şırnak oldu. Çocuklara sanat sevgisini aşılamak istiyorum. Bu yüzden de çocuklarla bir araya geliyorum. Onların sanat sevgisiyle hayalleri ve umutlarını yeşertmeyi hedefliyorum." dedi.

        Öğrencilerden Arjin Erçik (10) de resim yaparak çok eğlendiğini, yaptığı resmi annesine hediye etmek istediğini anlattı.

        Sema Doğan (9) ise arkadaşlarıyla resim yaptığını, etkinliğin keyifli geçtiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler