Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Türkiye-Almanya maçı öncesi skandal! FIBA saygı duruşuna izin vermedi! - Basketbol Haberleri

        FIBA, EuroBasket 2015'de Almanya maçı öncesi Türkiye'ye saygı duruşu ayıbı gerçekleştirdi. Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'ndaki 3. maçında Almanya'yı 80-75 yendiğimiz mücadele öncesi büyük bir skandal yaşandı. Türkiye Milli Takımı yetkilileri ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle FIBA'dan saygı duruşu yapılması için izin istedi. Fakat FIBA bu teklifi reddetti. Teknik ekip ve basketbolcularımız seramoniden sonra parkeden saygı duruşunda bulunurken salonda müzik açıldı... Yaşananların ardından FIBA Başkanı Turgay Demirel'in nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

        "MÜZİĞİN AÇILMASI BENİ ÇOK SİNİRLENDİRDİ"

        Koç Ergin Ataman maçın ardından yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.

        "Bizim açımızdan duygusal bir maçtı. Bizim yapabileceğimiz tek şey çıkıp basketbol oynamaktı. Parkeye çıkıp Türk'ün gücünü göstermek istedik ve çıkıp gösterdik. Takım müthiş mücadele gösterdi. Maçtan önce saygı duruşu olması konusunda FIBA ile konuştuk ama ikna edemedik. FIBA kabul etmese de saygı duruşunda bulunduk. Biz saygı duruşunda bulunurken müziğin açılması beni çok sinirlendirdi. En azından buna saygı duyabilirlerdi. Biz saygı duruşunu yapmamız gerektiğini söyledik. Biz bunu Almanlar'a da söyledik, gelip elimizi sıkmayın dedik. Biz saygı duruşundayken, müzik çaldı, maskot oynamaya başladı. Sahaya komseriyle o yüzden tartıştık."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ