Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir astsubay şehit, 2 asker yaralı

        Ahmet YUKUŞ - Erdal ATAY (AHT)

        Batman'ın Kozluk ve Sason ilçe kırsalında arazi taramasına çıkan askerlere pusu kuruldu. PKK'lıların açtığı ateş sonucu Kıdemli Üstçavuş Süleyman Gür şehit olurken, 4 asker yaralandı. Yaralanan Salih Sarıkaya, Hilmi Limon, Fatih Saygu ve Turan Çelik isimli askerler helikopterle Batman'a getirilerek Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Şehit Kıdemli Üstçavuş Süleyman Gür'ün Antalya'nın Gazipaşa İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

        Teröristlerin yakalanması için çatışma bölgesine yerden ve karadan çok sayıda asker sevk edildi. Bölgede çatışmalar sürerken PKK'lıların kullandığı mağaralar da bombalanıyor. Çatışmalar nedeniyle Batman Valiliği çatışmalar nedeniyle her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerini erteledi.

        ŞIRNAK'TA YARALANAN YÜZBAŞI ANKARA'YA SEVK EDİLDİ

        Şırnak'ta askerleri taşıyan sivil araç önceki gün teröristler tarafından taranmıştı. Saldırıda ağır yaralanan ve Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırılan Yüzbaşı Levent Çetinkaya hayati tehlikeyi atlattı. Çetinkaya, tedavisinin GATA'da devam etmesi için askeri uçakla Ankara'ya gönderildi. Aynı olayda yaralanan 2 erin ise tedavisi Şırnak Askeri Hastanesi'nde devam ediyor. Siirt'in Eruh İlçe kırsalında güvenlik güçleri ve PKK terör örgütü mensupları arasında dün akşam çıkan çatışmada ise teröristlerin taciz ateşi sonucu 3 asker yaralandı. Çatışmanın olduğu bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

        8 TERÖRİST ELE GEÇTİ

        Bölgede bahar ile birlikte operasyonlar yoğunlaşırken örgütten kopmalar ise sürüyor. Son 3 günde 7 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olurken 1 örgüt mensubu ise sağ yakalandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ