Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yaralıyı alkollü diye almadılar

        Hayati ARIGAN-Şefik DİNÇ/AHT

        İstanbul’da motosikletiyle kaza yapan sürücüyü, iki ayrı 112 Acil Servis ekibi, “alkollü” olduğu gerekçesiyle ambulansa almadı. Alkolsüz olduğu tespit edilen Şahinoğlu 5 saatlik beyin ameliyatının ardından sağlığına kavuştu İstanbul Fatih’te esnaf olan evli ve 2 çocuk babası İsmail Şahinoğlu, geçen çarşamba gecesi, Haliç Köprüsü çıkışında, motosikletinin kontrolünü kaybederek kaza yaptı. Devriye gezen trafik ekibi, yaralı halde bulduğu Şahinoğlu için hemen ambulans istedi.

        ‘SADECE ALKOLLÜ’

        112 Hızır Acil Servis’e bağlı 2 ayrı sağlık ekibi olay yerine geldi. Sağlık personeli, polislere, yaralının “sadece alkollü” olduğunu, bu nedenle başka tıbbi bir müdahaleye gerek olmadığını söyledi. Polisler, yaralının başında yara ve kanama olduğunu söylemesine rağmen sağlık görevlileri bunun “bir doku zedelenmesi” olduğunu savundu ve “Bu sarhoşu hastaneye götürmeyiz” diyerek olay yerinden ayrıldılar.

        Bunun üzerine polis ekibi, Şahinoğlu’nu alkolmetreye üfletti ve alkolsüz olduğunu belirledi. Trafik polisleri, yaralıyı evine götürmek için ekip otosuna aldı. Bilinci gelip giden Şahinoğlu, evine ulaştırıldı. Polisin yol üzerinde bıraktığı Şahinoğlu, evine giremeden yere yığıldı ve ancak sabah namazından çıkan cemaat tarafından fark edildi. Şahinoğlu Okmeydanı Hastanesi’ne götürüldü.

        Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Şahinoğlu hemen ameliyat edildi. 5 saat süren ameliyatın ardından hayati tehlikeyi atlatan Şahinoğlu tedavi altına alındı. Kazanın ardından yaralıyı bulan trafik ekibi, 112 ekiplerinin tavrını tutanakla savcılığa iletti. Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma açtı ve olay yerine giden 112 personelinin tespiti için İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

        SORUŞTURMA BAŞLADI

        İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, kaza sonucu yaralanan sürücünün ''alkollü olduğu'' gerekçesiyle ambulansa alınmadığı iddiası üzerine, soruşturma başlattı.

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı belirtilerek, soruşturma sonucunda olayla ilgili ihmal ve kusuru tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemin uygulanacağı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ