Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Berdel bozulunca intihar etti

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep'te 22 yaşındaki Emine Akdemir, kardeşinin Şanlıurfalı bir ailenin kızı ile nişanlanması üzerine berdel usulüyle kızın ağabeyiyle nişanlandı. Ancak düğün hazırlıkları sürerken bir hafta önce bilinmeyen bir nedenle Şanlıurfalı aile ağabeyinin nişanını atınca genç kızın nişanı da bozuldu. Bunalıma giren genç kız, yatak odasında kendini astı. Kızını bulan babanın çağırdığı 112 ekibindeki kadın doktor, yarım saatlik uğraşın ardından genç kızın kalbini şokla çalıştırmayı başardı. Ancak kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedaviye alınan Emine Akdemir, bu sabah yaşamını yitirdi.

        Merkez ilçe Şehitkamil'e bağlı Mevlana Mahallesi 94 nolu sokakta oturan Akdemir ailesinin 7 çocuğundan ikincisi olan 22 yaşındaki Emine Akdemir, kardeşi Halil İbrahim'in Şanlıurfa'da yaşayan Tilgen ailesinin kızı Naime ile nişanlanmasının ardından berdel usulü Tilgen ailesinin oğlu Fetih Tilgen ile nişanlandı. İki taraf, nişan yüzüklerini takıp düğün hazırlıklarına başlarken, henüz belirlenemeyen bir nedenle, Şanlıurfa'da yaşayan Tilgen ailesi bir hafta önce nişanı bozunca berdel de bozuldu.

        Kardeşinin nişanının bozulmasıyla kendi nişanı da bozulan Emine Akdemir, bunun üzerine bunalıma girdi. Dün sabah saatlerinde "Sen git ben de geliyorum" diyerek küçük kardeşini kendilerine ait bakkal dükkanına gönderen Emine Akdemir, anne ve babası da evden çıktıktan sonra kapıyı kilitledi ve yatak odasına girerek tavana bağladığı iple kendini astı.

        Evden kızının çıkmadığını gören baba Süleyman Akdemir uzun süre kapıyı çalmasına rağmen açılmayınca, komşularının küçük çocuğunun balkondan eve girmesini sağlayarak kapıyı açtırdı. Akdemir, kızını tavanda asılı halde görünce polisi ve 112 Acil Sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine giden polis ekipleri telsiz anonsu ile genç kızın öldüğü anonsunu geçti. Ancak 112 Sağlık ekipleri ipi keserek yere indirdikleri genç kızı hayata döndürmek için büyük uğraş verdi.

        30 DAKİKA MÜDAHALE ETTİ

        112 doktoru Serpil Güzelbey, şok uygulayarak yaklaşık 30 dakika süren müdahalenin ardından kalbini çalıştırmayı başardı. Hemen ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emine Akdemir burada yapılan müdahalelerle yeniden hayata tutunmaya başladı. Daha sonra TAMMED Hastanesi'ne sevk edilen Akdemir yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için buradan da Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürülerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Olayın ardından hastane önünde gözyaşı döken genç kızın yakınları yeniden hayata döndüğü haberi üzerine sevince boğuldular. Ancak talihsiz kız, bu sabah saat 10.00 sıralarında hayatını kaybetti ve ailesinin sevinci de yeniden üzüntüye döndü.

        Bu arada dün olaydan sonra Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Yemliha Aksoy tarafından genç kızın hayata dönmesi için büyük çaba harcayan Dr. Serpil Güzelbey, ATT Sevda Bakırcan ve ambulans şoförü Enver Bağcı makamında ağırlandı. Aksoy, ekibi tebrik etti. Ancak bugün genç kızın ölüm haberi 112 ekibini de üzdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ