Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yurtta erkek çocuğa taciz iddiası

        Recep AKTEPE / ANTALYA (AHT)

        Antalya'da yatılı Kuran kursunda 11 yaşındaki O.Ü. adlı erkek çocuğuna 13 yaşındaki Y.G. ve 12 yaşındaki M.M. adlı iki erkek çocuğun cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Olayla ilgili savcılık tarafından yapılan soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede 13 yaşındaki Y.G.'nin, çocuğun cinsel istismarı' ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan cezalandırılması istendi. Savcılık, 12 yaşındaki M.M. hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

        İLK GÜNÜNDE TACİZE UĞRADI

        İddiaya göre taciz 17 Kasım 2009'da yatılı Kuran kursu verilen Hurmalı Erkek Öğrenci Yurdu'nda yaşandı. Mahallelerinde açılan kursa katılan O.Ü. (11), ilk gece Y.G. (13) ve M.M. (12) adlı öğrencilerin teravih namazından sonra kendisini yurdun kütüphane bölümüne götürüp taciz ettiklerini iddia etti. Çocuğun annesinin şikâyeti üzerine yurttan atılan iki çocuk hakkında savcılık soruşturması başlatıldı.

        "ŞAKA YAPIYORDUK"

        İfadeleri alınan Y.G. ve M.M., iddiaların asılsız olduğunu savunarak, şakalaştıklarını ileri sürdüler. Soruşturmayı tamamlayan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, M.M. hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcılık, Y.G. hakkında ise ?çocuğun cinsel istismarı' ve ?kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan dava açtı. Tutuksuz yargılanacak olan Y.G. önümüzdeki günlerde Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ