Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Afla çıktı, yine çocuğa tecavüzden tutuklandı

        Bülent CİVANOĞLU / BURSA (AHT)

        İki cinayet ve tecavüzden hapse girdi, 8 yıl sonra afla çıktı, arkadaşıyla birlikte 14 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüzden tutuklandı.

        Bursa'da yaşları 65 ve 67 olan iki arkadaş, 14 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz etmek suçundan tutuklandı. Zanlılardan birinin iki ayrı cinayet ve yine yaşı küçük çocuğa tecavüz ettiği için hapse girdiği ve 8 yıl hapis yattıktan sonra afla çıktığı öğrenildi.

        Çocuğu kontör ve cep telefonu verip kandırdıkları belirlenen 2 zanlı tutuklandı.

        Olay, Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Ankara yolu üzerinde birahanesi bulunan 6 torun sahibi Cengiz G. (65), iki ayrı cinayet ve bir küçük çocuğa tecavüz suçundan cezaevine girdi. Yaklaşık 8 yıl cezaevinde kalan Cengiz G., kamuoyunda "Rahşan Affı" olarak bilinen Şartla Salıverme Yasası kapsamında 2000 yılında özgürlüğüne kavuşunca yeniden birahane açtı.

        Cengiz G. bu sırada 4 yıl önce aynı mahallede oturan ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki D.A. ile tanıştı. Yaşlı adam, erkek çocuğa cep telefonu hediye ederek, kontör ve para ile kandırıp, Uludağ yoluna götürüpek burada tecavüz etti. Ardından da 4 yıl boyunca çocuğa tecavüzlerini sürdürdü.

        OLAYI ÖĞRENEN ARKADAŞI DA TECAVÜZ ETTİ

        Cengiz G.'nin D.A. ile sık sık görüşmesinden şüphelen 5 torun sahibi arkadaşı Sabahattin H. D.A.'yı sıkıştırıp, Cengiz G. ile yaşadıklarını öğrendi. Bunun üzerine Sabahattin H., öğrendiklerini ailesine anlatmakla tehdit edip, kendisi de D.A.'ya tecavüz etmeye başladı.

        DAYANAMAYIP POLİSE ANLATTI

        İki adamın hemen her gün tecavüzüne uğrayan D.A., yaşadıklarına dayanamayıp mahallede gördüğü polise durumu anlattı. Bunun üzerine harekete geçen Ahlak Şubesi ekipleri, Cengiz G. ve Sabahattin H.'yi gözaltına aldı.

        Yakalanan iki kişi, "Yaşı küçük çocuğa cinsel saldırı" suçundan çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Çocuğun ise ailesiyle kalmaya devam ettiği, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün konuyu araştırdığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ