Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Faiz karşılığı seks!

        Bursa, Ankara ve Yalova'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, tefecilik yaptıkları ve bunun için örgüt oluşturdukları öne sürülen 11 kişi yakalandı. Çete liderinin borç verdikleri bazı iş kadınlarına faizin silinmesi karşılığında seks yapmayı teklif ettiği iddia edildi. Polis çete liderinin evine yaptığı baskında, eşinin üzerine kayıtlı çok sayıda gayrimenkul tapusu ele geçirdi.

        Bülent CİVANOĞLU / Uğur USLUBAŞ (AHT)

        Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, tefecilik yaptıkları iddia edilen bazı kişileri izlemeye başladı. 6 ay süren takibin ardından Bursa kent merkezi, Gemlik, Kestel ve Mustafakemalpaşa ilçeleri ile Yalova ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda Sezai D. (45), eşi Hülya D. (46), M.K. (45), F.S. (36), A.Ö. (30), E.O. (22), İ.F. (47), M.O. (45), K.K. (22), R.B. (18) ve S.S. (27) gözaltına alındı.

        Zanlıların, ihtiyacı olan kişilere yüksek faizle borç verdiği, borcunu ödeyen kişilere senetlerini geri vermeyerek silah tehdidiyle tekrar para istedikleri, bu kişilerin yollarını kesip, evlerini bastıkları ve ölümle tehdit ettikleri bildirildi.

        Çete lideri olduğu iddia edilen Sezai D.'nin yüksek faizle borç verdiği bazı iş kadınlarına ise faizin silinmesi karşılığında seks yapmayı teklif ettiği öne sürüldü. Sezai D.'nin senet verdiği borç paralar ödense bile karşılığında alınan tapuları geri vermeyip, eşi Hülya D.'nin üzerine geçirttiği belirlendi. Yapılan aramada Hülya D. üzerine kayıtlı çok sayıda gayrimenkul tapusu ele geçti.

        Zanlılar sorgulamalarının tamamlanmasının ardından ''Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında nitelikli yağma, tefecilik ve hakaret'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ