Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ‘Kundaktaki 2 metrelik bebek gibiydim’

        Türkiye Bayanlar Basketbol Milli Takımı sporcusu ve Ceyhan Belediyespor oyuncusu Seda Tekindağ’ın (27), 23 Ocak 2010 tarihinde geçirdiği trafik kazası hayatının dönüm noktası oldu.

        Özlem YILMAZ / AHT

        Seda, antrenmana giderken Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde erkek arkadaşı Veysel Hakkı Binde bir ile geçirdiği trafik kazasının ardından birçok hayati fonksiyonunu yitirdi. Genç sporcu, tam 56 gün konuşamadı, 3 ay hiç kıpırdamadı, aylarca yürüyemedi. Ancak o kaderine inat, annesinin desteğiyle hayata tutundu. Her gün ayağında kumtorbaları, elinde küçük halterleriyle yılmadan çalıştı. Galatasaray’da 14 yıl, Beşiktaş ile Ceyhan Belediyespor’da birer yıl oynayarak toplam 16 yıl basketbol forması giyen Tekindağ, kendi deyimiyle ‘Zirveden dibe düşüşü’ne aldırmadan küçük bir çocuk gibi tekrar ayağa kalkmayı, yürümeyi öğrendi. Azmi, doktorları bile şaşırttı. Şimdi ise desteksiz ayakta durabiliyor. Saçını düzeltip,makyajını yapabiliyor. Ayağında 5 kiloluk kum torbalarıyla yürümeye çalışıyor. Küçük halterlerle de kol kaslarını güçlendiriyor. Ayrıca haftada 3 gün fizik tedavi görüyor. Potalara basket atamasa da, artık yüzü bir başka gülüyor.

        ‘EVDE OTURMAK BANA YAKIŞMADI’

        Ayağa kalktığı anda gözlerinin içi gülen Tekindağ, “Kazanın üzerinden 18 ay geçti. İlk başta kaza yaptığıma inanamadım. Kaza yapsam vücudumda izi olur diye düşündüm. Beni zar zor inandırdılar. Sporcu olmasam herhalde ayağa kalkamazdım. Her gün sabah akşam mutlaka halter ve küçük kum torbalarını bacaklarıma bağlayarak çalışıyorum. Ama evde oturmak bana hiç yakışmadı, yakışmıyor” diyor. Tekindağ, “Allah beni sağlığımla, paramla ve en önemlisi sabrımla sınıyor. Çok güzeldim, bir giydiğimi bir kez daha giymezdim. Gezmeyi, alışverişi çok severdim. Dolabım tam 5 kişiye yetecek giysilerle dolu. Fotoğraflarıma bakarken içim gidiyor. 100’den 1’e düşmek bu olsa gerek. Ama Allah’a şükür hayattayım” diye konuşuyor.

        ‘KIZIM AYAĞA KALKTI YA BU YETER BANA’

        Kaza sonrası kızının yanından bir an olsun ayrılmayan anne Birsen Tekindağ (54), “Çok şükür kızım hayatta. Allah düşmanıma vermesin, kalıcı sakatlık olabilirdi. Seda ayağa kalkamayabilirdi. İyi yerlerde tedavi oldu ve sporcu yapısından dolayı kendisini çabuk toparladı. Tek üzüntümüz, federasyonun ‘Tüm tedavi masraflarını karşılayacağız’ sözünü tutmaması oldu. 60- 70 bin TL’lik masrafın ancak 10 binini karşıladılar. Ama kızım yaşıyor ya, ayağa kalktı ya, bu yeter bana” diyor.

        ‘Basketbol Federasyonu bana sahip çıkmadı’

        Tekindağ, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kazadan sonra yeni doğmuş bebek gibiydim. Tek farkım kundakta olmamaktı. Boyum 1.90. Kundakta 2 metrelik bir bebek düşünün, öyle oldum. Şuan taytay dönemine geçtim. Çok şükür ayağa kalktım. Arkadaşlarım bana çok destek oldu. Geçmişte nevarsa sildim. Zaten kaza öncesi ve sonrası bir yılı hatırlamıyorum. Anneme minnettarım. Onun desteği olmasa başaramazdım. Basketbol Federasyonu’na kızgınım. Kaza geçirdiğimde anneme Darüşşafaka’da ki tüm tedavi giderlerimin karşılanacağı sözünü vermişler. Ama sözlerini tutmadılar. Artık basketbol sahalarına dönemem. Ancak ‘Bende orada olmalıydım’ diye düşününce kötü oluyorum.”

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ