Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bir şerit daha trafiğe kapanınca vatandaş isyan etti

        Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki yol bakım ve onarım çalışmalarında bir şeridin daha kapanması, TEM Otoyolu’nda uzun taşıt kuyrukları oluşturdu. Ağırlıklı olarak TIR ve kamyon gibi ağır vasıtalardan oluşan köprü trafiğinin yoğunluğu, sabaha kadar devam etti.

        Köprüdeki gişelerden sonra beşinci şeridin trafiğe kapatılması, karayolundaki sürücüleri çileden çıkardı. Gece boyunca devam eden taşıt trafiği, sabaha kadar devam ederken, çoğunluğunu kamyon ve TIR gibi ağır taşıtların oluşturduğu araç trafiğinde, kilometrelerce kuyruk oluştu. Bazı sürücüler, yaşanan sıkışıklığa büyük tepki gösterirken, trafik durma noktasına geldi. Kapanan yeni şeritle köprüye doğru uzanan kilometrelerce araç kuyruğunun gündüz saatlerinde daha da artması bekleniyor.

        Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde devam eden asfaltlama çalışmasına dün gişelerden sonraki bir şerit daha trafiğe kapanmış, bununla birlikte beş şerit trafiğe kapalı olunca uzun akşam saatlerinden bu yana uzun araç kuyrukları oluşmuştu.

        "2 SAATTİR YOLDAYIM"

        Maslak'tan TEM'e girdiğini ifade eden bir sürücü "2 saattir yoldayım. Maslak'tan girdim buna rağmen 2 saattir yoldayım" dedi.

        Sürücü geçmesi gereken gişeyi bulmakta zorlandığını söyleyerek, "Bir de şu gişelerden ücret almasalar ne kadar güzel olur. Kendi şeridimizi bulacağız diye 2 saattir uğraştık" diye konuştu.

        "4 SAATTİR YOLDAYIM REZİL OLDUK"

        2.5 saattir yolda olduğunu söyleyen bir kadın sürücü ise, "Sabır diliyoruz insanlarımıza. 2.5 saattir yoldayım. Bu ne felaket?" diye sordu. 4 saattir yolda olduğunu söyleyen bir başka sürücü ise, "Böyle rezillik olmaz. Feriköy'den Kavacık'a gideceğim. 4 saattir yoldayım. Çocuğum arkada. Küçücük çocukla rezil olduk" diyerek duruma isyan etti. Bu arada gişelerden sonra meydana gelen bir trafik kazası da zaten sıkışık olan trafiğin iyice sıkışmasına neden oldu.

        TWITTER DA İSYANDA

        Köprü trafiğine ilişkin tepkiler Twitter'da da yer aldı:

        * Bu FSM köprüsünü geçmek için kime dayı dememiz gerekiyosa söylesin,kendime benzin döküp kafama sıkıcam şimdi.

        * Evde oturuyor olmamın bana yaşattiğı en buyuk mutluluk FSM trafigini yasamiyor olmam...

        * Gunde en az 4 saati yolda gecirmek isteki performansimizi da sagligimizi da huzurumuzu da bozuyor,umarim yeterince ciddiye aliniyordu

        * bugun fsm koprusunde oynanan macin rovansi bogaz koprusunde yapilacakmis, İstanbullulara duyurulur...

        * FSM yolunda insanlar perisan oldu. Artık bu bir afet durumu haline geldi. Insanların acil yardıma ihtiyacı var.

        * Hocam Avrupa Yakasından Anadolu yakasına malum trafik beş saatte geçiyorum seferi sayılır mıyım

        * İstanbul'un 4'de 3'ü trafik...resmen isyanbul

        * Kapatalim kontaklari gidelim buralardan hea ne dersin? Belki pembe panjurlu bir evimiz olur?

        * 500 MB alan 10 GB trafik yeterli gelir mi peki?

        KARAYOLLARINDAN AÇIKLAMA

        Karayolları Genel Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde 3. şeridin kapatılmasıyla yaşanan yoğunluğa ilişkin, bakım çalışması kapsamında tek fazda kapatılacak şerit sayısının 3 olacağını, daha sonra 2'inci faza geçileceğini bildirdi.

        Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, köprüde 3'üncü şeridin, bugün saat 01.00'den itibaren kapatıldığı kaydedildi.

        Trafikte bugün yoğunluk yaşandığı belirtilen açıklamada, ''2 şerit kapalı iken şu anda 3 şerit kapalı. Saat 01.00'den itibaren kapatıldı. Daha önceki basın toplantısında ve duyurusunda 3 şerit kapatılacağı ifade edilmişti. Tek fazda en fazla kapatılacak şerit sayısı 3 olacak. Daha sonra 2'inci faza geçilecek'' ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ