Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu maçın başlangıç bölümünü izlerken lige müthiş giriş yapılan ilk dört haftaki Beşiktaş performansının bir kopyasını izledik dersek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Rakibe her alanda baskı yapan, çabuk çıkan, çabuk oynayan ve sahayı dikine kullanan çok istekli Beşiktaş görüntüsünü özlemiştik. Bu bölüm hakikaten izlerken çok keyif verdi.

        Özellikle Atiba, Veli ve Oğuzhan’dan kurulu orta saha düzeni ile beraber ön tarafta Gökhan ve Olcay’ın çok istekli ve hareketli olmaları Beşiktaş’ı performans anlamında çok üst seviyeye çıkardı. Özellikle Atiba’nın Veli’yle beraber orta sahanın içerisinde görevlendirilmesi Beşiktaş’ın direncini arttırken; Oğuzhan’ın da hem işin defansif hem de atak bölümüne inisiyatif alması G.Antep’in ilk yarıda pozisyon bulmadan devreyi kapatmasına sebebiyet verdi.

        Oğuzhan’ın mükemmel pasıyla topla buluşan Gökhan’ın yaptığı asisti, Olcay da şık bir kafa vuruşuyla tamamladı ve izlemesi keyifli jeneriklik bir gol oldu. Ama burada yapılan güzel pas trafiği kadar Olcay’ın ön direğe doğru yaptığı koşu aslında işin en önemli noktasıydı. Kanat oyuncularının içeri katetmeleri ve yaptıkları boş koşular, rakip hangi takım olursa olsun defans dengesini bozar. Bu tip serbest koşuyla gelen oyunculara, yüzü dönük hiç bir defans önlem alamaz. Nitekim Olcay’ın yaptığı koşuya da alamadı. Koşu güzeldi ama arka köşeye düşünülüp yapılan kafa vuruşu ondan daha güzeldi.

        Skor avantajını yakalayan, bu kadar iyi takım savunması yapan bir takımın, bu tür maçları kaybetmesi bu dakikalardan sonra çok zor. Özellikle takım savunmasını iyi yaparken; öne doğru çıktığınızda bire birde bu kadar etkili oyunculara da sahipken bu tür maçlar, farklı skorlara gider. Beşiktaş’ın ikinci yarıda özellikle Gökhan Töre’yle, Motta’yla ve Ömer’le yakaladığı önemli pozisyonlar var. Bunların içerisinden gelen bir gol de Beşiktaş adına bu maçı bitirdi.

        Fernandes ve Oğuzhan’dan birinin kullanılma düşüncesi çok doğru bir karardı. Takım savunma blogunu, kendi bölgelerinin oyuncusu olan oyuncularla oynamak da doğru bir karardı. Almeida’nın yerine kilit

        dakikaların etkili golcüsü olan Ömer’i de almak doğru bir karardı. Atiba’yı orta alanda kullanmak da çok doğru bir karardı. Bu kadar doğru kararın yanına, Beşiktaş’ın ihtiyacı olan etkili takım savunmasını da eklediğinizde gelen gollerle alınan 3 puanla beraber Antep’te Beşiktaş her şey doğruydu.

        SERGEN'İN KAZANACAĞI ÇOK BAŞARILAR VAR

        Bu maçın hangi skorla bittiği Sergen adına çok önemli değil. Çünkü muhteşem futbolculuğu, karizmatik kişiliği, espri yeteneği, önemli bir ekran yüzü olmasının yanında çok da başarılı bir teknik adam olduğunu bu maça kadar ispat etti. Burada puanlar kaybetse de teknik adam olarak önünde kazanacağı çok büyük başarılar var. Zamanla bunları hep beraber izleyeceğiz ve yaşayacağız. İşin özetinde şunu söylemek daha doğru olur; Sergen olduğu her yere yakışıyor.

        Diğer Yazılar