Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol asla sadece futbol olmadığı için, işin kasasının başında duranların kalbi her derbi maçında biraz daha farklı atıyor. Kiğılı’nın elinde bu akşamki maç sonucunu bekleyen 5 slogan var. Kantarelli ise gündüz mağazada, gece sosyal medyada çalışıyor

        Süper finalin 'süper yorgunları', Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı ve Galatasaray Store Genel Müdürü Nurettin Kantarelli. Kiğılı, kalp atışları hızlanmış, bu akşam yapılacak GalatasarayFenerbahçe derbisini bekliyor. Çünkü Fenerbahçe galip gelirse, cebindeki sloganları çıkaracak ve düğmeye basacak. Üç hafta sonra oynanacak maç için, tam 50 bin tişört üretilecek. Nurettin Kantarelli'nin yorgunluğu biraz daha farklı, o, henüz üç ay önce üstlendiği görevin heyecanıyla neredeyse uyumaz olmuş. Gündüz mağazalarda, gece sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, Facebook'ta. Sabahın ilk ışıklarına kadar taraftarların ürünlerle ilgili isteklerini, önerilerini dinliyor. Her birine tek tek yanıt veriyor, iki ayda 5 bin 320 takipçiye ulaşmış. Kantarelli, taraftar ne istiyor anlamak, biraz da 'casusluk' yapmak için Twitter'a girmiş. Sosyal medya ona göre perakendede yıllardır kullanılan 'gizli müşteri' uygulaması için bulunmaz fırsat. Hem taraftarın nabzını anı anına tutuyor, hem yeni fikirleri öğreniyor, “En güçlü gizli müşterilerim de bu taraftarlar” diyor. Biri Kiğılı markasını yaratmış, diğeri Mavi Jeans'in yıllar boyu genel müdürlüğünü yapmış. Sokağı, perakendeyi iyi biliyorlar, taraftar ruhlarıyla perakendecilik birleşince de ortaya böyle bir enerji çıkıyor.

        REKABETİN SAHANIN İÇİNDEN DIŞINA ÇIKMASI STRESİ DE ARTIRIYOR

        Fenerium'un yönetimini üstlendikten sonra diğer takımlardan da destek talepleri gelmişti Kiğılı'ya. Kiğılı “15 gün önce Trabzonspor Başkanı Sadri Şener destek istedi, tabii ki veririz. İsteyen herkese destek veririz” diyor. “GS, Beşiktaş ve Trabzon'un üçünün forma satışını toplayın, yine de bize yetişemezler, bu yıl 300 bin forma sattık” sözleriyle de iddiasını yineliyor. Fenerium'ların cirosu 60 milyon TL'ye ulaşmış, 78 Fenerium'u, önümüzdeki yıl 100'e çıkarmayı hedefleyen Kiğılı, yeni bayilik vermeden büyüyeceklerini söylüyor. Nurettin Kantarelli Galatasaray Mağazacılık AŞ'nin başına geçtikten sonra kendi yönettikleri 41 mağazanın verimsiz olan 3'ünü kapatmış. 5-6 tane çok kuvvetli ana mağazayı çevresindeki geniş bir bayi ağıyla genişleteceklerini, Kıbrıs ve Almanya'dan başlayarak ABD'ye kadar uzanan bir coğrafyadan bayilik talepleri aldıklarını söylüyor. “Zamanla 200'e kadar uzanacak bir bayilik gücü olur” diyen Kantarelli'nin farklı bir iddiası var. “İçeride kimseyle rekabet etmeyeceğim. Bizim gözümüz Batı'ya çevrili. Hedefimizi dünyada bu işi en iyi yapan kulüplerden bile iyi olmak şeklinde belirledik” diyor.

        BEŞİKTAŞ ‘ÇARŞI’NIN PEŞİNDE

        Beşiktaşlı yönetici Metin Albayrak da taraftar ürünleri konusunda kolları sıvadı. Albayrak, önceki gün yaptığı açıklamada “Çarşı Grubu ile irtibat halindeyiz. Çarşı ürünlerini Beşiktaş’ın lisanslı ürünü haline getirmek istiyoruz” dedi.

        Diğer Yazılar