Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1. Merhaba Esra Hanım. İndirimden kış aylarında giyeceğim bir palto ya da kaban almak istiyorum. Sizden öğrenmek istediğin nasıl bir palto almam gerektiği. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Müge Y. – İstanbul)

        - Kıyafeti en zarif şekilde tamamlayan palto ve kabanlar kış aylarında gardıropların vazgeçilmezlerinden. İndirim döneminde de kendinize uygun tarzda palto almak en akıllıcası. Size önerim, palto ya da kaban alırken trendlere fazla takılmadan kendi stilinize uygun modelleri tercih edebilirsiniz. Tek düğmeli, klasik kesim kısa kabanlarla asla hata yapmazsınız. Kısa, üzerinize oturan modeller bacakları daha uzun gösterir. Eğer boyunuz kısaysa uzun blazer modellerini tercih etmeyin. Boyfriend tarzı uzun ceketler sizi daha kısa gösterir. Rahat ve bol kesimler büyük göğüslü kadınlar için ideal. Ancak kesimi ne kadar rahat olursa olsun ceketin kolu omuza oturmalıdır. Trençkotlar her vücut tipine uygun olan modellerden. Kemerli devetüyü paltolar ise her kıyafete uyum sağlayabilirler. Ve modası hiç geçmez. Kısa paltolar kalçaları ortaya çıkardığı için bu modellerde dikkatli davranmak gerek. Vatkalı, geniş yakalı palto ve ceketler dikkati omuza çeker; bu modelleri tercih ederek kalçanızı kapatabilirsiniz. Etek kısmı hafifçe açılan, uzun paltolarla da kalçayı kamufle etmek mümkün. Siyah, gri ve kahverengi gibi klasik renklerden şaşmayın. Unutmayın klasik renkli palto ve ceketlerle her kıyafeti rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

        2. Esra Hanım, uzun çizmelerin çok moda olduğunu görüyorum. Ancak boyum çok uzun olmadığı için bu modelleri tercih etmekte tereddüt ediyorum. Sizce uzun çizmeler benim fiziğim için uygun mu? (Ceren T. – İstanbul)

        - "Pretty Woman" filmindeki dizüstü çizmeler evet çok moda. Anack bu modellerin iddialı olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Kalın bacaklarınız varsa ya da kısa bacak boyunuz varsa bu modelleri aklınızdan çıkartın. Evet, uzun ince bacaklarınız varsa bu çizmeleri giyebilirsiniz. Özellikle taytlar, dar jeanler ve mini elbiselerle çok hoş duran bu modelleri podyumlarda gördüğümüz mankenlere bırakmak en güzeli. Yüksek topuklu olan bu iddialı modellerde "basit"te görünebileceğinizi aklınızdan çıkartmayın. Dizüstü modeller yerine dizkapağındaki modelleri size öneririm. Bu modelleri hem uzun kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda dizalına kıvırarakta kullanabilirsiniz.

        3. Merhabalar. Size yeni sezonla ilgili bir sorum olacak. Baharda nasıl çantalar var? El çantalarını çok beğeniyorum, yine el çantaları olacak mı? (Tuğba N. –İstanbul)

        - İlkbahar-yaz sezonunda çantalarda dikkat çeken en önemli özellik delikli deri çantalar. Bir çok marka koleksiyonarında delikli deriyi kullanarak farklı modellerde çantalar yaptı.Prada'dan Jimmy Choo'ya, Burberry'den Bottega Veneta'ya kadar spor hava taşıyan bu delikli deriden çanta modelleri dışında yine el çantaları da çok moda. Genellikle açık renklerin hakim olduğu koleksiyonlarda pastel tonlar dikkat çekiyor. El çantaları kullanmaktan hoşlanıyorsanız rahat kullanımı açışından büyük boylu modelleri tercih edin. Ayrıca kimi modellerde olan zincir saplarla hem omuzda taşıyabilir hem de sapını içine gizleyip sapsız da kullanabilirsiniz.

        Diğer Yazılar