Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş 3 puan aldı, özgüven anlamında da bir adım attı diyelim... Ama Kayseri Erciyes gibi dipten kurtulmak için savaşan bir takım karşısında az daha maçı verme noktasına gelinmesinin izahı olamaz. Bu tabloda Bilic’ten futbolculara kadar herkes suçludur.

        Açık konuşayım... Şartlar ne olursa olsun 3-0’dan oyunu neredeyse 3-3’e getirmeye yaklaşan bu takımın gidişatı çok iyi değil. Karamsar olmamak gerek ama gidişat bunu gösteriyor.

        Trabzon’daki etkisiz futbolla alınan 1 puandan sonra dünkü 90 dakikanın anlamı ve getirisi çok değerliydi. Çünkü sezona gelecek adına umut veren bir havayla girdikten sonra birden bire beklentileri karşılayamayan Beşiktaş ne yapıp edip zirveden kopmak istemediğini göstermek istiyordu. Hırsı ve arzusu bittiği için eleştirilen bu takım, Olimpiyat Stadı’nın çile dolu şartlarına rağmen etkili başladı maça. Ama beraberlik için sahaya çıkmış olan Erciyes’in savunma anlayışını geçemedi ilk yarının son bölümüne dek. Hiçbir gücü olmayan Erciyes’i, bu istekli görüntüsüne karşın baskı altına almayı başaramayan Siyah-Beyazlı 11, bulduğu ilk fırsatı Fernandes ile değerlendirip rahatladı.

        Söz Fernandes’ten açılmışken Portekizli’yi aylar sonra kıpırdamış gördük. Bunda ilk etken yanında Atiba’nın oluşuydu. İkincisi ise size belki tuhaf gelebilir ama orta sahada kendisinden çok şey beklenen Jermaine Jones’un transferiydi! Avrupa’da bu paraları ancak rüyasında görecek olan Fernandes, takımda kalma adına pabucun pahalı olduğunu anlamış olacak ki, ileri-geri çabalayıp durdu. Bu çabasını da golle taçlandırdı.

        Fernandes’in ilk devrenin bitiminde attığı kritik gol Beşiktaş’ın ikinci yarıya kendinden daha emin başlamasını sağladı. Zaten 2. ve 3. goller de üst üste gelince Kartal maçı bitirmiş bir havaya büründü. Oyunu rölantiye döktü, gevşedi. Ancak madalyonun diğer yüzü öyle değildi. Erciyes, futbol denen oyunun 90 dakika bitmeden sona ermeyeceğini hatırlattı Beşiktaş’a. Savunma ve Tolga’nın ortaklaşa hatalarından gelen Erciyes’in ilk golü oyundaki durgunluğu bozarken bu kez Kartal skoru koruma derdine düştü. Hikmet Karaman bu anlarda elindeki bütün hücum hamlelerini kullanırken Erciyes ikinci golü buldu. Ancak Allah’tan bu gol 89’da geldi. Eğer 10 dakika daha olsa Beşiktaş telafisi olmayan bir facia yaşayabilirdi.

        Bilic’in iyi niyetli bir hoca olduğuna inanıyorum ama kafasındaki kalıplaşmış bazı fikirleri artık değiştirmesi gerek. Örnek mi? Çok iyi bir kamp geçiren ve sol kanadı belki de ofansif olarak en iyi kullanan Uğur Boral’ı Motta’nın yerine denemek gibi. Ömer’in nedensiz kadroya alınmaması ve mecburiyetten forma giyen Ersan’ın bir an önce yedeğe çekilmesi gibi. Bilic radikal bir neşter operasyonuna imza atmazsa hem kendisinin hem de takımın işi çok zor!

        Diğer Yazılar