Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilirsiniz, yıllardır bir haritadan ve buna dayalı gizli bir plandan bahsederim. Bu harita, ABD’de hazırlanmış olan bağımsız bir Kürt devleti haritasıydı. Bu haritayı görmemin hikâyesini çok yazdığım için tekrara girmiyorum, ama varlığını bildiğim bu harita yıllardır bana kötü rüyalar gördürdü.

        Bölgesel Kürt hareketlerine, bazen Türkiye Kürtlerinin siyasi davranışlarına baktığımda bu haritanın gölgesini hayatımızın üzerinde daima hissettim.

        Suriye Kürtlerinin son hareketlenmesi ve bir Kürt koridoru oluşturma çabalarının hepsi, Türkiye’den de toprak alınarak kurulacak bağımsız bir Kürt devletinin adımlarını oluşturuyordu.

        Perde arkasındaki gizli emelleri gözleriyle görmüş bir gazeteci olarak çok kısa süre önce Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin yaptığı açıklamayı okuyunca, uzun yıllardan sonra ilk kez “ohh” çekip rahatladım.

        Anlaşılıyor ki, 20 küsur yıl önce hazırlanan ve adım adım uygulamaya konulan gizli plana ilk kez Türkiye lehine başarılı bir müdahale olmuş, bunu hissettim.

        Ve yine anlaşılıyor ki, AK Parti hükümeti bu konuda perde arkasında hayli gayret sarf etmiş ve Amerika üzerine baskı yapmış olmalı ki sonunda Kürt planına müdahale anlamına gelen bu tür açıklama yapıldı.

        John Kirby o açıklamasında, “ABD’nin Suriye’de Kürtler için özerk bir bölge düşünmediğini” söyledi.

        Bu önemlidir; çünkü Amerika perde arkasından bölgesel Kürtlere destek ve gaz vererek ilk önce özerk bölgeyle başlayıp ardından Türkiye’den de toprağı içeren bağımsız bir Kürt dev- Uzun yıllardan sonra ilk kez bir ‘ohh’ çektim letine varacak bir politikanın uygulanabilirliğinden kuşkuya düşmüş ve bundan vazgeçme eğilimi içine girmiştir.

        Bu konuyu yıllardır takip ediyorum, bu açıklama Türkiye’nin ilk kez bu kadar etkin bir sonuç aldığını gösteriyor. (Acaba benim de bir katkım olmuş mudur ki bu gelişmede?)

        PKK ve destekçileri eğer ileride kurulacağını düşündükleri ABD destekli bağımsız Kürt devleti hayaliyle kendilerine gaz veriyorlar ve bunun için mücadeleyi tırmandırıyorlarsa bence bu açıklamayı yeniden dikkatle okusunlar ve akıllarını başlarına alsınlar.

        Bir de medya notu: Bu son derece önemli olan haber bizim www.haberturk.tv sitemizde önemi vurgulanarak yer aldı, ama medyanın buna yeterince önem verdiği de söylenemez.

        AMAZON’UN MARKA ATAĞI

        Amazon.com bir süredir moda uzmanlarını işe alıyordu.

        Sonunda nedeni anlaşıldı. 1800 ürünü bünyesinde bulunduran amazon.com, marka olan ürünlere ağırlık vermeye başlıyor.

        Uzmanları almasıyla birlikte bu sürece hız verdi ve satın alınması çok pahalı olmayan bazı kıyafet markalarını bünyesine dahil etti. Bunu fazla reklam yapmadan da gerçekleştirdi. Amazon’u takip eden uzmanlar, bu durumun, şirketin yakında çok daha büyük markaları bünyesine katacağının ve asıl reklamı o zaman yapacağının göstergesi olduğunu söylüyorlar.

        OLAĞANÜSTÜ BAŞARILI OLACAĞINIZI GÖSTEREN 5 ÖNEMLİ İŞARET

        Global iş âlemindeki trendleri inceleyip üzerinde çalışan businessinsider.com sitesi, olağanüstü başarıya doğru gittiğinizi gösteren 5 işaret başlığını verdiği bir video üretmiş. O beş işaretin bizler açısından da önemli olduğunu düşündüğümden bunları anlatmak istedim. Eğer...

        1- Başkalarının başarılarıyla gerçekten mutlu oluyorsanız, takım oyununa önem veriyorsanız...

        2- İş yaşamınız ve hayatınız arasında denge kurmak arayışını bırakmış ve sadece hayata konsantre olduysanız, yani işinizi hayatınızın doğal bir parçası haline getirmişseniz...

        3- Her şeye rağmen özel bir insan olduğunuzu düşünmüyorsanız, burnunuz havada değilse...

        4- Başarıların geçici olduğunu, insanın saygınlığı ve onurunun kalıcı olduğunu biliyorsanız...

        5- Sürekli yenilikleri arıyor ve yeni olanı aramak yaşamınızın doğal bir parçası haline gelmişse...

        O zaman hayatta olağanüstü başarılı olma şans ve ihtimaliniz var demektir.

        ÇOCUKLAR VE DİJİTAL DÜNYA

        Haberi haberturk.tv detaylı verdi. Yapılan araştırmalara göre, akıllı telefonla ve tabletlerle çok uzun süre oynamak çocuklara fiziksel zarar veriyormuş.

        5 ila 8 yaş çocuklarda bu aletlerle eğilerek yapılan uzun süreli oynamalar nedeniyle boyun fıtığı, kamburluk ve omurilik hastalıkları çok sık görülmeye başlanmış.

        Bundan korunmak için de makul bir öneri getiriliyor. Tablet ve akıllı telefonu çocuğa tamamen yasaklamayacaksınız tabii ki, artık bunlar birer ihtiyaç haline dönüşmüş durumda. Yasaklamak gibi radikal çareler aramak yerine çocuğunuzu bazı hastalıklardan koruyabilmek için sıkça oturma pozisyonlarını değiştirmelerini sağlayın.

        Ben dijital dönüşüm araştırmaları yapmak için Amerika’da ziyaret ettiğim her medya kuruluşunda, yazı işlerinde son zamanlarda ayakta durarak yazmaya imkân veren yüksek masalar görüyor ve bunun nedenini merak ediyordum.

        Meğerse bu masalar, çalışanları uzun süreli oturmaktan kaynaklanan bazı hastalıklardan korumak amacı taşıyorlarmış.

        Diğer Yazılar