Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Kiracı evi çöplüğe çevirdi
        1

        Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yaşayan Mevlüt Kandemir, 9 ay önce Işıktepe Mahallesi 2. Fırat Sokak’ta içinde kiracı olan bir ev satın aldı.

        2

        Bir süre sonra eve kendisi taşınacağı için kiracısı A.B. ve eşini evden çıkmaları konusunda ikaz eden Kandemir, sonuç alamadı.

        3

        Tehdit edildiğini de iddia eden Kandemir, soluğu mahkemede aldı.

        4

        Dava Kandemir'in lehine sonuçlanmasına rağmen kiracı A.B. ve eşi evden çıkmak istemedi.

        5

        Kandemir dün öğle saatlerinde avukatı ve polis ekipleri ile birlikte ev gelince karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü.

        6

        Evin neredeyse tamamının çöplerle kaplı ve kötü koktuğunu gören Kandemir kiracılarını evden çıkmaları konusunda yeniden ikaz etti.

        7

        Mevlüt Kandemir, "9 ay önce evi satın alırken, evin içinde yaşlı bir çiftin oturduğunu tespit ettik. Evden çıkmaları için 6 ay gibi bir süre verdik. Süreç bitti, evden çıkmadılar. Sürekli 'Çıkacağız' diye oyaladılar.

        8

        Komşulardan ve çevre halktan şikayetler gelmeye başladı. Kartonları toplayarak evin içine soktukları yönünde bilgiler aldım. Buraya her geldiğimde arkamdan polis geliyor. Her geldiğimde beni telefondan tehdit ediyor.

        9

        Evim 140 metrekare ama kullanılabilir alanı 3 metre. Evin içindeki çöpler yetmiyormuş gibi bir de çatıya çöp koymaya başladılar.