Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Çocuklar ve aileler dikkat! Bir şeker kandırmak için yetiyor

        Türkiye günlerdir kayıp çocuklarını konuşuyor. Kayıp çocuklar sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da sorunu aslında... Amerika'da 40 saniyede bir, Avrupa'da da her iki dakikada bir çocuklar kayboluyor. Bu çocukların büyük bölümü kaçırılıyor. Kimi sokakta oynarken, kimi hastaneden, kimi okul önünden.

        Kimi evinin önünde oynarken şekerle kandırılıp kaçırıldı, kimi annesinin yanından bir anda böyle götürüldü. Kaçırılmanın faili bazen bir akraba, komşu, iş arkadaşı oldu, bazen de ailenin hiç tanımadığı bir kişi. 2016 yılında Gaziantep'te, kaçırılan çocuk 2,5 yaşındaki Hatice Kübra'ydı. Evinin hemen önünde oynuyordu. Yanına yaklaşan bir kadın onu şeker verip kandırdı. Yani bu kadar basit bir yöntemle Hatice Kübra kaçırıldı. Neyse ki küçük kız ve onu kaçıran kadın 15 gün sonra bulundu. Hatice Kübra'yı kaçıran kadın, 5 yıl önce çocuğunu kaybettiğini, sokakta annesine seslenen küçük kızı görünce dayanamayıp onu kaçırdığını söyledi.

        10 Mayıs 2018'de Afyonkarahisar'da ise devlet hastanesinden yeni doğan bir bebek kaçırıldı. Fail yine kadındı. Hemşire kılığına girdiği için kimse ondan şüphe etmedi. Kundağa sarılı bebeği elini kolunu sallayarak girdiği odasından kaçırdı. Polis onu çok geçmeden buldu. Bebeğini kaybettiği için bu yönteme başvurduğunu savunan kadın tutuklandı.

        ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASI BİRKAÇ SANİYE SÜRÜYOR

        Bir kaçırılma vakası da İstanbul'dan... Küçük bir çocuk annesinin yanından güpegündüz kaçırıldı. 5 yaşındaki çocuğu kaçıran kişi, babasıydı. Baba, ayrıldığı eşine bırakmak istemediği oğlunu kaçırdı. Birkaç gün sonra da polise teslim oldu, çocuk annesine verildi.

        Çocuk kaçırılmalar başka ülkelerde de yaygın. Amerika'da 40 saniyede bir, Avrupa'da ise her iki dakikada bir çocuk kayboluyor. 9 Haziran 2016'da ABD'nin Florida eyaletinde bir süper markette yaşanan kaçırma girişimi kameralara böyle yansıdı. 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırmak isteyen adamı, anne engelledi. Amerika'dan bir başka çocuk kaçırma olayı... Bir adam, yedi yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırmaya kalkıştı ama küçük kız tekme ve çığlıklarıyla kurtulmayı başardı. Bu olaylar gösteriyor ki çocuklar saniyeler içinde ortadan kaybolabiliyor. Yani ailelerin gözü hep onlarda olmalı.

         

        BAKMADAN GEÇME