Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Gündem 16 Ekim bugün dünya ne günü? 16 Ekim'de ne oldu? 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedir? Dünya Gıda Günü 2024 teması nedir?
        1

        16 Ekim Dünya Gıda Günü, dünyada açlık ve yetersiz beslenmeye dikkat çekmek için her yıl kutlanıyor. 16 Ekim'in Dünya Gıda Günü olarak belirlenmesinin sebebi, 1945 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kurulmasıdır. Bu özel gün, açlığın sona erdirilmesi, gıda güvenliği sağlanması ve sürdürülebilir tarımın önemini vurgulamak için önemli bir fırsat sunuyor. İşte 16 Ekim hakkında merak edilen bilgiler...

        2

        DÜNYA GIDA GÜNÜ NEDİR?

        Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. Her yıl 150'den fazla ülkede kutlanan Dünya Gıda Günü, dünya üzerindeki yetersiz beslenen ve aç insanların acısına dikkat çekmek, farkındalığı yaymak ve açlık felaketine karşı insanları harekete geçirmek amacı taşıyor.

        3

        DÜNYA GIDA GÜNÜ 2024 TEMASI NE?

        2024 Dünya Gıda Günü'nün teması "Daha İyi Bir Yaşam ve Gelecek İçin Gıda Hakkı" olarak belirlenmiştir. Bu tema, herkesin güvenli, besleyici ve çeşitli gıdaya erişiminin temel bir insan hakkı olduğuna dikkat çekiyor.