Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ahu Tuğba'nın cenazesi, 27 gün sonra getirildi - Magazin haberleri

        Türk sinemasının 1980'li yıllardaki yıldızlarından Ahu Tuğba, kızı Anjelik Calvin'in eğitimi için uzun yıllar önce ABD'ye yerleşti. Kızının polis olup Miami'de çalışmaya başlamasıyla Türkiye'ye dönmeyen Tuğba, KOAH nedeniyle 1 Eylül'de 69 yaşında hayatını kaybetti.

        Anjelik Calvin, sosyal medya üzerinden annesinin otopsi işlemlerine ilişkin açıklamalarda bulunmuş, resmi prosedürlerle uğraştıklarını ve kendisinin de pasaportunu yenilemesi gerektiği için cenazenin Türkiye'ye getirilmesindeki işlemlerin uzun sürdüğünü açıklamıştı.

        Anjelik Calvin, vasiyeti üzerine annesinin cenazesinin İstanbul'da defnedilmesini istedi.

        Cenazenin İstanbul'a nakli konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Miami Başkonsolosluğu devreye girdi. Cenazenin uçakla nakil ücretini ise Celal Kalyoncu üstlendi.

         Ahu Tuğba hayatını kaybetti
        Ahu Tuğba hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

        Ahu Tuğba'nın cenazesi, ölümünden 27 gün sonra Miami - İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağıyla İstanbul'a getirildi.

        Cenazeyi taşıyan uçak, saat 16.10'da İstanbul Havaalanına indi.

        Anjelik Calvin; annesinin cenazesini teslim almayı beklerken yaptığı açıklamada; "9-10 gün uyumayan bir kız çocuğu düşünün ateşlendi bir anda soğuktu buz gibiydi ben annecim hadi ateşin düştü alnını öptüm uyumaya gittim. Artık sırf bu yüzden uyuyamıyorum. Ben ne olduğunu düşünüyorum, ben herhalde migren ilacının bir etkisi olduğunu düşünüyorum annemin ölümünde. Aç karnına almış olduğu ateş düşürücü migren ilacı da üzerinde yazıyor birden fazla alınca kanamaya sebebiyet verir diye. Migren ilacından şüpheleniyorum” şeklinde konuştu.

        Hayatımı kaybetmeden önce annesiyle yaşadığı son konuşmayı anlatan Anjelik Calvin; bu konuda şunları söyledi; "Annem, 'ilgi istiyorum' dedi bebek gibi... O hissetti sanki bana dedi ki ‘kızım ben ölürsem beni Türkiye'ye göm dedi. Beni burada bırakma dedi. Bana ‘yavrum ben öleceğim galiba' dedi. Ben de ‘anne ne biçim konuşuyorsun hastaneye gidelim' dedim. Solüsyon makinesi yetmiyor sana hastaneye götüreyim seni dedim. Döndü bana tekrar dedi ki ‘ben gayet iyiyim' sonrasında uyuya kaldı. Bir süre sonra kontrol etmeye gittim. Uyuyor sanıyorum melek gibi başta hiç algılayamadım, sonra artık ben tabii duramıyorum şüphelendim akşam olunca içim içimi yiyor. Bir baktım annemde tık yok kaldırdığım zaman artık ceset olmuştu. Allah almıştı onu.

        İşlemlerden sonra cenazesi teslim alınan Ahu Tuğba için yarın Atlas Sineması'nda bir veda töreni düzenlenecek. Tuğba'nın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

        REKLAM
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ