Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya Nerede, Hangi Kıtada Yer Alır? Almanya Başkenti, Bayrağı, Nüfusu, Para Birimi, Şehirleri ve Saat Farkı Nedir? | Dış Haberler

        Güneyde, Alpler ile sınır komşusudur. En yüksek zirvesi Zugspitze Dağı'dır.Bavyera2962 metre yüksekliğindedir. Ayrıca başkent tarih boyunca 7 kez değiştirilmiştir. Aachen, Karolenj İmparatorluğu döneminde Almanya'nın başkentiydi. Bundan sonra, başkentler yıllar içinde art arda Regensburg, Frankfurt-Main, Nürnberg, Berlin, Weimar (Berlin'deki isyanlar sırasında gayri resmi olarak) ve Bonn olarak değiştirildi. Berlin, 1990'da yeniden başkent seçildi ve o zamandan beri başkent olmaya devam ediyor.

        Almanya Başkenti, Bayrağı, Nüfusu, Para Birimi, Şehirleri ve Saat Farkı Nedir?

        Almanya, Orta Avrupa'da bulunan bir ülkedir. Başkenti Berlin'dir. Almanya bayrağı, siyah, kırmızı ve altın sarısı renklerden oluşur. Siyah renk birlik ve kararlılığı, kırmızı renk ise özgürlüğü ve adaleti simgelerken, altın sarısı renk zenginliği ve refahı temsil eder. Almanya Başkenti, Bayrağı, Nüfusu, Para Birimi, Şehirleri ve Saat Farkı Nedir? Almanya'nın nüfusu yaklaşık 2023 verilerine göre 84 milyon 300 bini geçmiştir. Para birimi Euro'dur ve Almanya, Euro Bölgesi'nin bir parçasıdır.

        REKLAM

        Almanya'nın önemli şehirleri arasında Hamburg, Münih, Frankfurt, Stuttgart, Köln ve Düsseldorf bulunmaktadır. Almanya, Orta Avrupa zaman diliminde yer almaktadır. Bu nedenle, Türkiye saatine göre saat farkı 1 saat ileri olduğundan, Türkiye'de saat 12:00 iken Almanya'da saat 13:00 olmaktadır. Ancak, yaz saati uygulaması nedeniyle saat farkı bazı dönemlerde değişebilir. Almanya, teknolojisi, kültürel çeşitliliği, sanatı ve tarihi ile öne çıkan bir ülkedir. Ayrıca, Almanya dünya çapında bilinen markaları, festivalleri ve gastronomisi ile de ünlüdür.

        Almanya Şehirleri

        Her ülke, onu benzersiz ve popüler kılan nüanslarıyla tanınır. Dünyada 195 ülke var ve bu da demek oluyor ki her ülkenin adı geçtiğinde insanlar onu çeşitli kriterlere ve özelliklere göre tanıyor. İşte dikkat çeken Almanya şehirleri:

        • Aachen
        • Bielefeld
        • Bochum
        • Bonn
        • Bottrop
        • Dortmund
        • Duisburg
        • Düsseldorf
        • Hamburg
        • Münih
        • Frankfurt
        • Stuttgart ve Köln

        Almanya Bayrağının Anlamı

        Kullanılan resmi Alman bayrağı, siyah, kırmızı ve sarı renkler (yukarıdan aşağı doğru başlayarak) eşit açı üç yatay çizgiden oluşur. Siyah-kırmızı-sarı üç renkli, ancak Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda İmparatorun tahttan çekildiği ve Cumhuriyet'in kullandığı 1918'den itibaren ülkenin resmi bayrağı haline geldi. Almanya Bayrağının Anlamı bu tarihten önce bayrak, 1848'de ülkenin yeniden birleşmesi için çağrıda bulunan vatanseverler tarafından bir sembol olarak kullanılmıştı. Bu üç rengin bayrağını bildiren ilk belge 1832 yılına dayanmaktadır, ancak bu durumda renklerin sırası mevcut olandan tersine çevrilmiştir.

        Tüm tarihçilerin hemfikir olduğu şey, 19. yüzyılın ilk yarısından itibaren siyah, kırmızı ve sarının Alman Konfederasyonu'nun ulusal renkleri olarak kabul edildiğidir. Bugünkü haline gelmeden önce İkinci Dünya Savaşı sonunda Almanya'nın ikiye bölünmesiyle siyah-kırmızı-sarı üç rengi Federal Almanya Cumhuriyeti (Batı) elinde tutarken, Demokratik Alman Cumhuriyeti (Doğu) yeni bir bayrak almak zorunda kaldı. Klasik bayrağa yeni doğan devletin arması eklenerek yeniden şekillendirildi. Bir çekiç (işçilerin sembolü) ve bir pusula (entelektüellerin sembolü), mecazi olarak iki mısır koçanı (köylülerin sembolü) ile birleştirildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ