Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, dijitalleşmeyi görmezden gelenlerin rekabette geriye düşmeye mahkum olduklarını belirterek, "Bu nedenle, güncel gelişmelere ayak uydurarak dijitalleşmenin sunduğu imkanlardan en iyi şekilde yararlanmak zorundayız." ifadesini kullandı.

        ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Baran, Akbank'ın her ölçekten işletmenin geleceğe hazırlanmalarını desteklemek üzere, ekonominin uzmanlarını iş dünyasının liderleriyle buluşturduğu "Birlikte Geleceğe Buluşmaları​​​​​​​"nın Ankara toplantısına katıldı.

        Baran, burada yaptığı konuşmada, iş dünyası açısından dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konularının önemine işaret ederek, dijitalleşmenin dünyada eğitimden sağlığa kadar her alanda olduğu gibi ticaretin ve ekonominin de vazgeçilmez bir parçası olduğunu bildirdi.

        Dijitalleşmeyi görmezden gelenlerin rekabette geriye düşmeye mahkum olduklarını belirten Baran, "Bu nedenle, güncel gelişmelere ayak uydurarak dijitalleşmenin sunduğu imkanlardan en iyi şekilde yararlanmak zorundayız." ifadesini kullandı.

        Baran, küresel rekabette söz sahibi olmanın, kalkınma ve sürdürülebilir geleceği inşa etmenin üretimden ticarete kadar her alanda teknolojiyi kullanarak mümkün olabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Ankara Ticaret Odası olarak, firmalarımızın dijitalleşme ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma konusunda kararlılığımızı çalışmalarımızla ortaya koyuyoruz. Bugüne kadar attığımız adımlar, verdiğimiz desteklerle ve ilerleyen dönemde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla, Ankara'yı Türkiye'nin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik öncüsü şehirlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler