Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, 8 yıl önce Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan astsubayın ailesi tarafından çeşme inşa ettirildi.

        Saray Mahallesi'nde yaşayan baba Ali Çil, 2016 yılında 29 yaşında şehit olan oğlu Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil'in anısını yaşatmak için Dereli Mahallesi yolundaki Toluca mevkisinde çeşme yaptırdı.

        Çil, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşmenin inşasında kendilerine yardımcı olan Ankara Büyükşehir ve Beypazarı belediyelerine teşekkür etti.

        Belirlenecek tarihte çeşmenin açılışını yapacaklarını belirten Çil, şöyle konuştu:

        "Çeşmenin çevresi parke taşı ile kaplandı. Çok tazyikli suyumuz mevcut ve su dağdan geliyor. Alanda bir kameriye bulunuyor. En önemlisi şanlı bayrağımız, alana diktiğimiz gönderde dalgalanıyor. Şehit oğlumun çeşmenin üzerinde fotoğrafı ve nerede şehit düştüğü, şeceresi bulunuyor.

        Bin oğlum da olsa bu vatana helal olsun. Bu vatan toprakları öyle kolay bir şekilde bize vatan olarak armağan edilmedi. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler