Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık-Sen Adli Tıp Komisyonu, sorunların tespiti için düzenlendiği toplantıların sonuç raporunu yayımladı.

        Sendikadan yapılan açıklamaya göre raporda, Adli Tıp Kurumu Kanunu ve döner sermaye ek ödeme yönetmeliğinde değişiklik yapılması gerektiği belirtildi.

        Raporda, Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde uygulanan taban ve teşvik ek ödeme siteminin Adli Tıp Kurumunda da uygulanması, ek ödeme tavan oranlarının çalışanların beklentilerini karşılayacak şekilde artırılması gerektiği kaydedildi.

        Adalet Bakanlığında çalışanlara verilen adalet hizmetleri tazminatından Adli Tıp Kurumu çalışanlarının yararlanamadığı aktarılan raporda, bu durumun eşitsizlik yarattığı savunuldu.

        Kurumda çalışanların yaptıkları işlerde kullandıkları kimyasalların iş sağlığı ve güvenliği açısından risk taşıdığına işaret edilen raporda, çalışanlar için iş sağlığı ve güvenliği birimleri kurulması önerisine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler