Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) tarafından hayata geçirilen "Küresel Ekonomide Kadın Liderler İttifakı (AWOLE)" platformu, kadın girişimcilerin küresel ekonomideki etkisini artırmayı hedefliyor.

        Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, GİFED Başkanı Oya Eroğlu liderliğinde kurulan platform ile Doğu Avrupa, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri'nde faaliyet gösteren kadın girişimcilerin küresel ekonomideki etkilerinin artırılması ve işbirliği fırsatlarının genişletilmesi amaçlanıyor.

        Platform ile kadın girişimcilerin, finansmana erişimde, pazar engellerini aşmada ve mesleki becerilerini geliştirmede karşılaştıkları zorlukların ortadan kaldırılması planlanıyor.

        AWOLE ile uluslararası ticaret fırsatlarını artırma ve yeni pazarlara girişte rehberlik sağlama hedefleniyor.

        Platformla iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesi ve kadınların ekonomik karar alma süreçlerinde daha fazla yer almalarının sağlanması için güçlü bir kolektif ses oluşturulması da amaçlıyor.

        - Kadın girişimci derneklerini bir araya getirecek

        Platform; Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Özbekistan'dan kadın girişimci derneklerini bir araya getiren uluslararası bir yapı olarak faaliyet gösterecek.

        Türkiye'den GİFED üyesi Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD), Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Girişimci Kadınları Destekleme Derneği (GİKAD), İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER), Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER), Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) oluşuma katkıda bulunacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler