Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara’nın Çubuk ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

        Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Vehbi Bakır ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş tarafından çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

        Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezi Üyesi Halil Okan Harmankaya'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından öğrenciler şiir okudu.

        Programın sonunda protokol üyeleri Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğini ziyaret etti.

        Ziyarette konuşan Çubuk Kaymakamı Vehbi Bakır, "Ülkemizin refahı, topraklarımızın bağımsızlığı, bayrağımız için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aramızda bulunan gazilerimize de sağlıklı, sıhhatli, güzel bir ömür dilerim." dedi.

        Demirbaş ise gazi ve şehitlerin hakkının ödenemeyeceğini vurgulayarak, "Hepsine minnettarız. Büyük hüzünler ve acılar yaşadık. Bu hüzünleri ve acıları azaltma adına derneğimiz önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu konuda tüm emeği geçen büyüklerimize, arkadaşlara ben teşekkür ediyorum. Biz her zaman yanlarındayız. Bu fedakarlıkları gelecek nesillere aktarmak hepimizin de görevidir’’ diye konuştu.

        Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan da çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        Ziyarette AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kılıç tarafından Kuran-ı Kerim okunurken, şehit ve ebediyete intikal eden gaziler için dua edildi.

        Törene İlçe Jandarma Komutanı Caner Koca, İlçe Emniyet Müdür Vekili Feyyaz Ayyılmaz ve protokol üyeleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler