Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Triatlon Federasyonu Sponsorluk Kurulu Başkanı Saliha Tama, Dünya Triatlon Birliği Kadınlar Komitesi üyeliğine getirildi.

        Türkiye Triatlon Federasyonundan yapılan açıklamada, İspanya'nın Malaga şehrinde düzenlenen Dünya Triatlon Birliği Kongresi'nde yapılan seçimde Tama'nın, 132 ülkeden 68'inin oyunu alarak dört yıllığına Dünya Triatlon Birliği Kadınlar Komitesinin üyeliğine seçildiği belirtildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Saliha Tama, kadınların triatlon, paratriatlon ve çoklu sporlara katılımlarının teşvik edilmesi ve cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılması üzerine dünya genelinde politikalar geliştirmekten sorumlu olduğunu belirterek, "Kadınların triatlon gibi zorlu bir sporda ne kadar başarılı olduğunu görüyoruz. Branşımıza farkındalık kazandırmak öncelikli görevimiz olacak. Türkiye'yi uluslararası arenada temsil ediyor olmaktan dolayı mutluluk ve onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler