Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneğinin (BTİDER) Türkiye'deki gençlerin yapay zeka alanında beceri kazanmalarını desteklemek amacıyla Google ile işbirliğiyle düzenlediği eğitimlerin ilk ayağı Ankara'da gerçekleştirildi.

        Dernekten yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde öğretmenleri yapay zekayla tanıştırmayı amaçlayan "Experience AI: Yapay Zeka Temelleri Eğitimi", Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) ev sahipliğinde yapıldı.

        Eğitim, BTİDER koordinatörlüğünde, dünyanın önde gelen teknoloji kurumlarından Google DeepMind ve Raspberry Pi Foundation işbirliğiyle gerçekleştirildi.

        Toplam 500 öğretmenin katıldığı yüz yüze eğitimde katılımcılar, yapay zekanın temel kavramlarını keşfederken, eğitim teknolojilerindeki son gelişmeleri deneyimleme fırsatı buldu.

        Eğitim boyunca katılımcılara interaktif içerikler, gerçek hayat senaryoları ve güncel yapay zeka uygulamaları sunuldu.

        Experience AI programı, ülkenin dört bir yanına yayılarak eğitimde dijital dönüşüm sürecine katkı sağlamayı hedefliyor.

        Öğretmenlerin teknolojik yetkinliklerinin artırılıp gelecek nesillerin dijital çağda daha donanımlı bireyler olmasını hedefleyen eğitimler, 26 Nisan'da Gaziantep, 27 Nisan'da Şanlıurfa, 10-11 Mayıs'ta Konya, 24 Mayıs'ta Kayseri, 25 Mayıs'ta Sivas, 31 Mayıs-1 Haziran'da İstanbul, 14 Haziran'da Eskişehir ve 15 Haziran'da Bursa'da yapılacak.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler