Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Atasözleri ve Anlamlari Bir sıçrarsın çekirge, iki sıçrarsın çekirge, sonunda yakalanırsın çekirge (üçüncüsünde avucuma düşersin çekirge) Atasözünün Anlamı Ne Demek?

        Atasözleri Türk kültüründe ve dilinde önemli bir yer tutar; çünkü gelenekleri, yaşanmışlıkları ve tecrübeleri anlatır. Dilimizde atasözü kullanımı oldukça yaygındır. Durum böyleyken atasözleri anlamları ile ilgili bilgi sahibi olunması gereklidir. Zira kimse bir atasözünü yanlış kullanmak istemez. Bir sıçrarsın çekirge, iki sıçrarsın çekirge, sonunda yakalanırsın çekirge (üçüncüsünde avucuma düşersin çekirge) atasözünün anlamı da bu noktada sıklıkla araştırılır.

        BİR SIÇRARSIN ÇEKİRGE, İKİ SIÇRARSIN ÇEKİRGE, SONUNDA YAKALANIRSIN ÇEKİRGE (ÜÇÜNCÜSÜNDE AVUCUMA DÜŞERSİN ÇEKİRGE) ATASÖZÜ ANLAMI NE DEMEK?

        Bir sıçrarsın çekirge, iki sıçrarsın çekirge, sonunda yakalanırsın çekirge (üçüncüsünde avucuma düşersin çekirge) atasözünün açıklaması ve doğru kullanımı ile ilgili Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından bilgi paylaşılmıştır. Bu atasözünün açıklaması ile ilgili bilgi edindikten sonra atasözünü gerek cümle içerisinde gerek günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz.

        BİR SIÇRARSIN ÇEKİRGE, İKİ SIÇRARSIN ÇEKİRGE, SONUNDA YAKALANIRSIN ÇEKİRGE (ÜÇÜNCÜSÜNDE AVUCUMA DÜŞERSİN ÇEKİRGE) ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI

        birkaç kez saklanabilen bir suç günün birinde ortaya çıkarak yapanı kötü bir duruma düşürür, suçlu cezasız kalmaz.