Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Berna isminin anlamı nedir? Berna ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Berna isminin analizi
        1

        Berna ismi de kız çocukları için tercih edilen modern isimlerden biridir. Hem söylenmesi kolay hem de kulağa hoş gelen bir isimdir. Bu sebeple de anne ve baba adayları tarafından sıklıkla tercih edilir. Berna isminin anlamı, Berna ne demek, Berna Kuran’da geçiyor mu, Berna isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Berna İsminin Anlamı

        İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple bir isim araştırırken hangi anlamlara sahip olduğu öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da isim konusunda geniş çaplı bir araştırma yaparlar. Çocukları için güzel anlamlar içeren isimler koymak isterler. Kötü anlamlar içeren isimler tercih edilmez. Kimi ebeveynler anne ve babasının ismini çocuklarına koyarken kimi ebeveynler modern isimlere yönelmektedir. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte farklı isimler ortaya çıkmıştır. Bu isimlerin anlamları internet üzerinden araştırılmaktadır. Berna ismi de kız çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Berna isminin anlamları şunlardır:

        • Körpe, genç.
        • Şeffaf, temiz, duru.
        • Övünülecek değerde.
        2

        Berna Ne Demek?

        Anne ve baba adayları için çocuklarına uygun ismi bulmak kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. Sayısız seçenek arasından isim bulmak kafa karışıklığına sebebiyet verebilir. Geleneksel isimler kadar modern isimler de tercih edilmektedir. İsmi bulmak için ebeveynler genellikle yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ve arama motorundan yardım alır. Güzel anlamlar içeren isimlerin tercih edilmesi önemlidir. Toplumumuzda ismin karakteri temsil ettiği yönünde yaygın bir görüş bulunmaktadır. Bu sebeple de ismin anlamlarına dikkat edilmektedir. Berna ismi de oldukça modern bir isimdir. Birden fazla anlam taşımaktadır. Berna ismi; körpe, genç, şeffaf, temiz, duru, övünülecek değerde anlamlarına gelmektedir.

        3

        Berna Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler çocukları için isim seçerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimileri ismin kökenine önem vermektedir. Bazı ebeveynler Türkçe kökenli isimleri tercih ederken bazıları Arapça ya da Farsça kökenli isimleri seçmektedir. Kulağa hoş gelmesi ve kolay telaffuzlu olması dikkat edilen bir diğer detaydır. Kimi ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenirler. İsmin Kuran’da geçmesine önem verirler. Oysa Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler bulunmaktadır. Çocuğuna Berna ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Berna ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Berna ismini koymak caizdir.

        4

        Berna İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi son yıllarda adeta bir akım haline dönüşmüştür. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isim analizlerine erişim de kolaylaşmıştır. İsim analizi, isminizin sahip olduğu olumlu ve olumsuz özellikleri listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı aileler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Berna ismini komaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

        Öfkeli bir yapıya sahiptirler. Sevmedikleri kişilere merhamet göstermezler. Hırslı yapıları gereği iş hayatlarında da başarılıdırlar. Sevdiklerine sonuna kadar güvenirler. Mantıklı davranmak onlar için oldukça mühimdir. İstedikleri şeyi elde edene kadar vazgeçmezler. Sanat dallarına yeteneklidirler. Çalışkan bir yapıya sahip olduklarından dolayı ellerini attığı her işte başarılı olurlar. İş arkadaşları tarafından sevilir ve sayılırlar. Eleştiriden hoşlanmazlar ve oldukça gururludurlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ