Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Biraz yıldız, biraz yıldız adayı: Müzik dünyasının yeni çıkanları
        1

        Hayatımda geçmişe baktığımda en çok dönmek istediğim günlerin favori grubu Grup Gündoğarken'di. Türk müziğini sade, hikaye dolu ve üst düzey yorumlamak zor olduğu kadar muhteşem.

        Şeşen ailesinin her bir üyesi müzik için yaratılmış gibi. Benim bugün tanıştığım ancak meğersem uzun bir süredir izini bırakmaya başlamış kişi ise Dilhan Şeşen...

        Dilhan'ın duru sesine, hikayesine, müziğine bayıldım. "Her Meyve Bir Yara" adlı kendi şarkısıyla artık rutinime aldığım müzisyenlerden biri. Kendine açtığı bu bağımsız, alternatif yolda başarılar...

        "Her meyve bir yara göğsüme

        Tuz buz oldum tek bir iç çekişine

        Göğün kızılı

        Aşınca çatıları

        İzim silinir, izim silinir"

        2

        Haftamızın en 'meşhur' müzisyeni Londra'daki bir Filipinli: Beabadoobee! Aylık 17,8 milyon dinleyici kitlesiyle büyük bir kariyer inşa eden Beabadoobee, "Beaches" adlı keyifli şarkısıyla listemizde.

        Şarkıda biraz dream pop, biraz alternatif/indie izlerini görebilirsiniz. Güzel bir gitar solosu şarkıya farklı bir hava katıyor. Lo-fi tekniğinin kullanıldığı şarkı benim gibi geçmişe özlem duyanların şarkıya bağlanmasına olanak sağlıyor. Cuma akşamının verdiği o huzuru iyi yansıtan, renkli bir şarkı...

        "'Cause days blend to one whеn I'm on the right beaches

        And the walls painted white, they tell me all the secrets

        Don't wait for the tide just to dip both your feet in

        'Cause I'm sure now, I'm sure"

        3

        "Futurebirds eğer bir futbol takımı olsaydı, Super Bowl'u kazanırdı!" Bu renkli müzik grubunun resmi biosundan da anladığınız gibi grup Amerikan.

        Orta tempolu, alternatif country eserin adı, "Easy Company". Gitar riff'lerinin öne çıktığı parçada gitar, bas, davullar ve vokallerin dengesi gayet iyi. Enerjisi de oturmuş. Hatta bu şarkı için şunu söyleyebilirim: Her şeyiyle dengede.

        "When the day turns us back into strangers

        I'm going to hold this tight

        Just some easy company is all we need tonight"

        4

        Harika bir atmosfer ve harika bir sesle karşınızdayız: Thee Marloes'tan "No One Else" Endonezyalı grup, güzel ve sakin tınılarıyla akılda kalan bir eser ortaya koymuş.

        Soul müziğin en 'anksiyete düşmanı' örneklerinden birine imza atan grup, artık radarımda.

        5

        Son şarkımız ise bir süredir ilgiyle takip ettiğim genç ve yetenekli Eda Suluki'ye ait. Yazdığı şarkılarla insanlara hislerini anlatmak, ortak noktalarda buluşmak isteyen Eda, bu şarkıda benimle ortak bir noktada buluştu: "Eskisi Gibi"

        Daha önce yetenekli müzisyen Berkin Sarıtaş'la "Ah Gözleri Var Ya" adlı bir düet çalışmasıyla adından söz ettiren Eda, duru sesiyle ön planda. Enstrumanlar da Eda'nın sesini sadece öne çıkarıyor, gölgelemiyor.

        "Öpsem biraz, olmaz mı eskisi gibi?

        Sarsan beni, dudağın dudağımda

        Çeksem içimde bir yerlerde hapsolsam

        Ama yapamam ki, yetmez ki nefesim"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ